El cas de l'entrenador de Betxí condemnat per abusos sexuals: “S’emportava les alumnes a sa casa a dinar o a veure una pel·lícula, i a la platja”

El programa Zoom ha repassat el cas de l'exentrenador del Club Gymnàstic de Betxí, amb familiars de les víctimes i especialistes

El programa 'Zoom' ha analitzat els abusos sexuals en l'esport / À Punt Mèdia

Carlos Franch, l'exentrenador de gimnàstica artística del Club Gymnàstic de Betxí (Plana Baixa), i també el president, va ser condemnat l'any 2020 a penes de presó per abusar sexualment de tres gimnastes menors. Zoom ha analitzat amb tot detall aquest cas, en el programa dedicat als abusos sexuals en l'esport.

Una de les veus afectades que ha parlat amb l'equip del programa és la mare d'una de les xiquetes que va patir els abusos, la qual ha preferit mantindre l'anonimat. De l'exentrenador ha dit que "ell era una persona del poble, de tota la vida. I sense cap titulació va muntar un club de gimnàstica artística, a mitjan anys huitanta".

L'advocada de les víctimes de Betxí, Eva Marín, ha dit a l'equip de Zoom que Carlos Franch fins que tot es destapara "era molt respectat, tant al seu poble, Betxí, com en l'àmbit nacional per motius professionals".

Excés de voluntarietat

Els seus comportaments, a més, excedien el terreny professional, però eren vistos sense recel pels progenitors, com així han confessat. “Ell se les emportava a casa a dinar, a veure una pel·lícula, a la platja”, i els pares i mares ens pensàvem que l'entrenament hauria sigut molt dur i amb aquestes activitats potser trobaven moments per a fer equip. I no, no era per això”, ha dit la mare d'una xiqueta que va patir abusos. Aquesta mare que parla, que ha preferit guardar l'anonimat, ha recordat l'edat d'aquelles xiquetes: “La meua filla tenia uns deu anys i les altres en tenien catorze i quinze”.

L'advocada de les víctimes també ha repassat la llista d'insults que l'entrenador dedicava a les joves per tal de sotmetre-les i minvar-los la seguretat amb elles mateixes. Així com la violència de la qual feia ús durant els entrenaments, tal com anys després van denunciar les víctimes. "En una ocasió va trencar una cadira i un extintor. I després d'una discussió molt violenta, les premiava portant-les a una cala a Orpesa".

Mira el programa sencer de Zoom dedicat als abusos en el món de l'esport

També et pot interessar

stats