“Busqueu en l'uniforme on teniu la S de Superman. No està, perquè no ho sou”

El psicòleg clínic especialitzat en emergències, Mariano Navarro, aborda en 'Zoom' les seqüeles que poden patir els bombers després d'enfrontar-se a una tragèdia com la de l'incendi de Campanar

'Zoom' dedica un programa especial a l'incendi de Campanar / À Punt

El psicòleg clínic especialitzat en emergències del Consorci Hospital General Universitari de València, Mariano Navarro, ha sigut una de les veus que ha intervingut en el programa Zoom dedicat a l'incendi devastador de Campanar. Com a bon coneixedor del cos de bombers, Navarro ha indicat que els professionals, davant d'una tragèdia d'aquesta magnitud, poden sentir una angúnia interna molt gran per no haver pogut salvar més vides. "Molts d'ells tindran seqüeles posttraumàtiques", ha afirmat. Navarro, que també dona cursos de formació al cos de bombers, ha explicat que sovint els ha de recordar que no són superherois: “busqueu en l'uniforme on teniu la S de Superman. No està, perquè no ho sou”.

Els bombers reconeixen que en els moments crítics de la seua professió, és a dir, quan està en joc el salvament de persones, moltes vegades “el sentiment d’impotència i frustració és terrible”. Són les paraules que ha dit Marcel·lí Rosaleny, excap de Bombers i arquitecte, en el programa Zoom.

Pots veure el programa sencer ací

També et pot interessar

stats