“En Amazon tot està minutat, fins i tot si vas al bany”

Anselmo Cascales, representant del comité d’empresa d’Amazon, ha parlat amb Zoom sobre les condicions laborals dels treballadors del gegant del comerç electrònic

'Zoom' aborda les condicions laborals en un magatzem de productes de venda en línia / Foto de portada: Gorodenkoff / Shutterstock

L'última entrega de Zoom aborda les situacions que es produeixen en la logística del comerç en línia. Un relat que han construït parlant amb els mateixos treballadors, com ara Anselmo Cascales, representant del comité d’empresa d’Amazon del centre logístic de Picassent (Horta).

Segons conta Cascales, “en aquest treball es comptabilitza tot, des dels paquets que mou cada treballador fins al temps que passa al bany”, ha dit. Es tracta, en paraules seues, d’un treball “repetitiu, monòton i pesat, amb uns sous mitjans de 1.300 euros al mes”. Cascales també ha explicat que “agafar una baixa laboral és molt difícil en Amazon, i podria dir-se que el 95% no l'agafa. Fer-te un tall, trencar-te una cama… o si et quedes, com es diu vulgarment, ‘enganxat’ et diuen que pots haver-t’ho fet fora del treball o que ja venies amb eixa malaltia”.

Pel que fa a les condicions laborals dels repartidors, un treballador, que ha preferit mantindre l’anonimat, ha explicat a l’equip de Zoom que “és un treball molt estressant. Et demanen que ho repartisques tot, que buides la furgoneta i que no torne cap paquet al magatzem”.

Luis Enrique Alonso, catedràtic de Sociologia de la Universitat Autònoma de Madrid, ha sigut una altra de les veus que ha participat en el programa Zoom dedicat al comerç electrònic. "Qualsevol persona que fa doble clic es queda amb la idea sobirana que li arriben coses a casa, però no veu l’engranatge que comporta, els salaris roïns i les males condicions laborals i de fabricació d’aquest tipus d’economia”, ha explicat.

També et pot interessar

stats