Adriana, víctima de la burundanga: "És com un malson. Veus que estan passant coses que en la realitat t'espantarien... i no reacciones"

Els fets van ocórrer el 2010 quan encara es coneixia poc la utilització d'aquesta droga per a sotmetre les víctimes

Adriana va ser víctima de la burundanga / À Punt Mèdia

El programa Zoom ha arreplegat el testimoni d'Adriana, una jove que ha sigut víctima d'una violació per submissió química. En concret, Adriana va ser drogada una nit mentre estava de festa amb una amiga, suposadament amb burundanga. Es tracta d'una droga preparada, que s'obté de mesclar la pols que s'estrau de la planta de l'estramoni, amb diversos narcòtics. Una substància que és coneguda com a "droga zombi", perquè sota els seus efectes deixa sense voluntat la persona.

Els fets van ocórrer el 2010 quan encara es coneixia poc la utilització de la burundanga per a sotmetre les víctimes. Com ella ha narrat a l'equip de Zoom: "És una cosa que superes, però amb la qual sempre viuràs". Adriana ha tardat cinc anys a recuperar-se i prendre el control d'ella mateixa. "Durant més d'un any vaig tindre l'olor d'aquest individu en la meua pell. Lògicament, era una cosa psicològica, però jo notava la seua olor".

Adriana va ser violada en quedar davall els efectes de la burundanga
Adriana va ser violada en quedar davall els efectes de la burundanga / À Punt Mèdia

Adriana havia eixit de festa una nit amb amigues a un local. I l'individu els donava conversa. Una situació comuna quan s'ix de festa. Com ha explicat la jove: "L'individu va insistir que em prenguera una copa més. Jo li vaig dir que ja no volia beure més. Ell em va insistir. Em va dir: 'ací posen unes copes molt especials'. Va anar a la barra i ens va portar les begudes ja servides. Li va donar una a la meua amiga i la copa 'especial' per a mi".

Adriana ha explicat que amb només beure un glop "l'efecte de la droga és immediat. Encara no havia passat ni un minut, en uns 30 segons notes relaxació. En aquell moment em va besar... jo crec que per a provar (si ja estava davall els efectes de la droga). La sensació que vaig tindre va ser d'"açò no ho vull", però al mateix temps sembla que no t'importa. Jo veia que no volia que passara el que estava passant. És com si hi haguera una desconnexió en el teu cervell. És com un malson, com un somni. Veus que estan passant coses que en la realitat t'espantarien o et cridarien l'atenció... com veure un unicorn amb huit potes... però tu et quedes igual".

Adriana va ser victíma de violació per submisió química amb burundanga
Adriana va ser victíma de violació per submisió química amb burundanga / À Punt Mèdia

Adriana ha continuat recordant els fets: "Com que jo començava a espavilar, què va pensar?, 'li done una altra dosi'. I em va portar una segona copa... I a partir d'ací és tot negre. No tinc cap record més". L'agressor la va portar a la residència on vivia Adriana i la va agredir sexualment. Com van demostrar les càmeres de seguretat instal·lades a la porteria. L'agressor, una vegada dins de la casa d'Adriana, la va gravar en vídeo i li va furtar els diners.

La jutgessa em va preguntar: "Què li pareix a la teua parella que faces aquestes coses?" Jo li vaig respondre: "Quines coses?, que em violen?" Adriana - Victíma de violació per submisió química

Ella estava inconscient, però com ella diu "em va privar de l'oportunitat de lluitar". En despertar-se l'endemà va advertir que estava nueta al llit. En un primer moment no entenia res, però va ser en intentar incorporar-se quan va notar un dolor en la zona dels genitals que li va servir per a recordar part de la nit anterior.

Ho va denunciar als Mossos d'Esquadra, això no obstant, com que havia passat massa temps, s'havia dutxat i havia anat a fer les seues necessitats, les proves toxicològiques que li van fer no van ser concloents. Això sí, els forenses van certificar que "havia sigut estripada". Un detall que la jutgessa del cas no va considerar rellevant.

Adriana recorda dues de les frases que li va dir la jutgessa. Una va ser que un esquinçament és habitual en una relació sexual consentida. "També em va preguntar: 'Què li pareix a la teua parella que faces aquestes coses?'. I jo li vaig respondre: 'Quines coses?, que em violen?'".

Pots veure el programa complet de Zoom dedicat a les agressions sexuals ací:

També et pot interessar

stats