Així ha aconseguit el valencià Francesc Nogales la distinció de millor mestre d'Espanya

Aquest professional de Quart de Poblet ha contat en el plató de 'Som de casa' les claus per a tindre èxit a l'aula

Francesc Nogales va ser distingit millor mestre d'Espanya el 2021 / À Punt Mèdia

Francesc Nogales, que ja acumula 25 anys de carrera, té la distinció de millor mestre d'Espanya, que va rebre l'any 2021. Amb ell, l'equip del programa de Som de casa ha volgut commemorar el Dia Mundial del Mestre. En el seu pas pel programa, li han preguntat per les claus de la seua singular manera d'ensenyar i per les raons per les quals va triar la seua professió.

Davant de les càmeres, Francesc ha contat que de xicotet ell no volia ser mestre. “Jo volia ser arqueòleg com Indiana Jones i, després, en l’institut volia estudiar Imatge i so. Però va passar una cosa, al col·legi del meu germà —anomenat Torre-Pinos i ubicat a Torrent— van fer una festa. És un col·legi d’educació especial”. Mentre Ximo Rovira i Gemma Payà l’escoltaven sense parpellejar, el mestre ha recordat: “El meu germà portava només un any anant a aquesta escola. I quan jo vaig veure als seus mestres… com de bé s'ho passaven. Sabeu allò de tirar-li pintura a una mestra?… En aquell moment vaig decidir que volia ser com aquells professors i professores”. 

Jo em base en un principi fonamental: que el profe no s'avorrisca, clar! Francesc Nogales - Millor mestre d'Espanya 2021

I així, jugant, continua hui dia Nogales. Ell ha decidit seguir la metodologia d’ensenyar amb jocs. Un concepte anomenat "ludificació". Quan Gemma Payà li ha preguntat com és la seua actual docència, Nogales li ha dit: “Jo em base en un principi fonamental, que el profe no s'avorrisca”. El mestre reivindica ser un poc xiquet, un poc menut quan imparteix les classes. A classe anem a jugar, i per exemple podem fer un escape room…”. 

En l'opinió de Nogales, es pot ensenyar qualsevol concepte jugant, "la qüestió és fer el joc interessant per al xiquet". El mestre ha explicat com ha aconseguit fomentar la lectura de llibres entre els seus alumnes. “Fa cinc anys que participem setmanalment en una ràdio, Ràdio Manises, i en un periòdic de veritat. En la ràdio parlen de les ressenyes que fan de les seues lectures. I en el periòdic ixen publicades”. 

També et pot interessar

stats