Els 'sequillos' de Moixent conquisten Hu Zhao

L'olor des del carrer dels productes fornejats ha portat Hu Zhao, de 'Xino xano', a entrar de cap dins d'un forn, en la seua visita a Moixent

El 'sequillo moixentí', un dolç típic de Moixent / À Punt

Si alguna cosa agrada a Hu Zhao per damunt de moltes altres és tastar menjars autòctons valencians. En la seua visita junt amb l'equip de Xino xano a Moixent (Costera), l’aroma d’un dels forns de la localitat l’ha fet entrar sense dubtar. Una vegada dins ha tingut ocasió de tastar dos dels dolços més típics: els moixentins i els sequillos.

“Els moixentins són típics de Moixent. Es fan amb ametla, ou i sucre”. Tenen una grandària que permet posar-se'n un sencer dins de la boca, i això és el que ha fet el presentador xinés, quan li n'han donat un perquè el tastara. El soroll que ha fet en rosegar-lo l'ha pogut sentir fins i tot la fornera.

Els moixentins, un dels dolços tipics de Moixent
Els moixentins, un dels dolços tipics de Moixent / À Punt Mèdia

Per a continuar la degustació, li ha mostrat els sequillos. És una pasta seca amb formes redones i també allargades —que recorden un fartó— i que no porta sucre. I el sequillo a Hu Zhao l’ha encisat. L’asiàtic quasi valencià li ha dit que a Àsia, quan un dolç no és molt dolcet “diuen que és bo”.

Pots veure el programa sencer ací

També et pot interessar

stats