Hu Zhao, convertit en escultor per un dia a Benissa, de la mà de l'artista Quico Torres

Després de visitar el Centre d'Art Taller d'Ivars, el conductor de Xino Xano ha recorregut els carrers acolorits del poble, que durant unes setmanes a l'any són decorats

Hu, escultor per un dia a Benissa / À Punt Mèdia

Hu Zhao ha viscut moltes experiències durant la visita a Benissa. Totes úniques, i entre elles ha experimentat el fet de ser escultor per un dia. Ho ha fet de la mà de l'artista benisser Quico Torres Ivars, a qui ha pogut trobar per les bones indicacions que li ha donat Marchena, un altre veí de la població de la Marina Alta.

L'escultor esperava Hu al Centre d'Art Taller d'Ivars. Quico ha triat aquest espai per tractar-se d'un lloc "molt important i emblemàtic a Benissa", i també rellevant per a ell i el seu treball. Ací Quico diu que arreplega totes les influències dels artistes que treballaven a Benissa. "Em serveix de font d'inspiració conéixer la capacitat que tenien els ebenistes per a modelar i treballar la fusta". L'escultor ha reconegut a Hu que aquell treball artesà "ha fet que jo m'enamorara i volguera treballar-la també".

Escultura 'Àngel' de l'escultor Quico Torres, a una plaça de Benissa
Escultura 'Àngel' de l'escultor Quico Torres, a una plaça de Benissa / À Punt Mèdia

Evolució de Quico Torres

En els inicis com a escultor, Quico va començar treballant principalment la fusta. Des d'un primer moment s'enamorà de la possibilitat del disseny amb corbes. A la fusta la va seguir el formigó, el ferro, la pedra i fins i tot el KRION, un material registrat per Porcelanosa, càlid al tacte i similar a la pedra natural. Amb tots ells ha dissenyat espais urbans, ambients i escultures de tota classe de mides.

Quico Torres li ha explicat Hu que li agrada l'art de gran format "perquè el tamany gran m'ajuda a compartir-lo amb la gent". Un bon exemple és l'escultura Àngel, que representa un àngel gegant abraçant el cel. Està ubicada a una de les places del poble. Hu i Quico han recorregut els carrers decorats de la localitat amb motiu de la celebració de les festes patronals de la Puríssima Xiqueta.

I de sorpresa en sorpresa: en acabar la visita dels carrers benissers, l'escultor ha convidat, i reptat, Hu a crear ell mateix, amb les seues mans i un poc de fang, una escultura. Cal veure el programa per a conéixer l'obra d'art del presentador.

Taller d'Ivars a Benissa
Taller d'Ivars a Benissa / À Punt Mèdia
Imatge del poble de Benissa amb el nucli antic
Imatge del poble de Benissa amb el nucli antic / À Punt Mèdia
Decoració de carrers a Benissa
Decoració de carrers a Benissa / À Punt Mèdia
Concurs de decoració de carrers a Benissa
Concurs de decoració de carrers a Benissa / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats