Sergi Badal, el jove de Vila-real que triomfa a Budapest com a entrenador de la Barça Academy, en 'Valencians al món'

Un apassionat del futbol que ha trobat l’èxit a Budapest

Sergi Badal, un apassionat del futbol que ha trobat l’èxit a Budapest / Valencians al món

Sergi Badal, un jove de 25 anys, originari de Vila-real, ha viscut una autèntica experiència de somni en el món del futbol. Després d'un any d'intensa dedicació a Budapest, ha demostrat que l'edat no és un obstacle quan es tracta de seguir la passió pel futbol i aconseguir èxit a escala internacional.

Badal, conegut com un fervent apassionat pel futbol des de la infantesa, va trobar una gran oportunitat professional a Budapest, on actualment treballa com a entrenador en la Barça Academy. Aquesta acadèmia és part d'un projecte global amb presència en cinc continents, amb trenta escoles i més de 45.000 joves inscrits. És un projecte excepcional, ja que el FC Barcelona té diverses acadèmies arreu del món, i a Europa, només n'hi ha quatre, amb una de les quals situada a la ciutat de Budapest, a Hongria.

Sergi Badal, a les instal·lacions de la Barça Academy, a Budapest 

El nostre valencià es mostra afortunat de ser part d'aquesta acadèmia única a Europa i parla de la seua experiència en el procés de selecció: "Per a mi no va ser molt complicat, la veritat. A Espanya em costava trobar treball en el món del futbol, especialment una faena que em permetera viure. A Budapest vaig veure una oferta de treball, vaig enviar el currículum i vaig entrar en el procés de selecció. Em van seleccionar i no m'ho vaig pensar dues vegades".

El projecte de la Barça Academy no busca només descobrir joves talents, sinó que té un enfocament més ampli: "És un projecte en el qual –la veritat– busquem expandir la nostra metodologia. No busquem simplement agafar talent d'un lloc i portar-lo a un altre. Més que res, volem que els jugadors cresquen i es desenvolupen com a futbolistes i com a persones. Donant-los molta autonomia i responsabilitat, esperant que aquesta experiència els siga útil per al seu futur, siga ací o en qualsevol altre lloc".

La passió de Badal pel futbol és evident, i quan li pregunten sobre la rivalitat entre el FC Barcelona i el Vila-real, no dubta d' expressar el seu suport fervent: "La meua família ho sap. Soc més culer que del Vila-real. Però sempre guarde un lloc especial en el meu cor per al Vila-real. Quan no juguen contra el Barça, sempre desitge que el Vila-real guanye". 

 

També et pot interessar

stats