Els deu millors llocs a visitar a l'illa filipina de Palawan

Una destinació popular entre els amants de les platges i els entusiastes del turisme de naturalesa

Els llocs imprescindibles a visitar a Palawan, amb 'Valencians al món'
Els llocs imprescindibles a visitar a Palawan, amb 'Valencians al món' / Shutterstock

Palawan s’ha convertit en una destinació famosa per la seua bellesa natural incomparable, una biodiversitat única i per la gran varietat d'activitats i experiències que ofereix als visitants.

Informació d'interés

Moneda: Peso filipí

Població: 849,469 habitants.

Hora: Entre la Comunitat Valenciana i les illes Filipines hi ha sis hores de diferència.

Pagament recomanat: Podeu pagar amb diners en efectiu i amb targeta de crèdit.

El consell de 'Valencians al món': El clima a Palawan sol ser càlid i solejat, per la qual cosa és important protegir la pell del sol. Useu protector solar amb un alt factor de protecció, porteu un barret o una gorra i vestiu roba lleugera i transpirable. A més a més, intenteu mantindre-vos hidratats i beveu aigua suficient durant les excursions que feu.

Els llocs imprescindibles a visitar a Palawan

1. El Nido

El Nido, situat a l’extrem nord de Palawan, és famós pels seus impressionants penya-segats de pedra calcària, llacunes amagades i platges d’arena blanca. És una destinació perfecta per a fer esnòrquel, busseig i explorar les illes pròximes. Us sorprén que el nom del lloc estiga en castellà? Doncs continueu llegint, perquè encara n'hi ha més. Penseu que les illes Filipines van ser territori espanyol durant 334 anys!

El Nido, situat a l’extrem nord de Palawan, és famós per les seues platges d’arena blanca
El Nido, situat a l’extrem nord de Palawan, és famós per les seues platges d’arena blanca / Shutterstock

2. Puerto Princesa

La capital de Palawan, Puerto Princesa, ofereix una barreja de bellesa natural i atraccions culturals. Allí, hi podeu visitar el famós riu subterrani, declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco, i explorar el parc nacional.

Puerto Princesa, la capital de Palawan
Puerto Princesa, la capital de Palawan / Shutterstock

3.Coron

Coron està situat al nord de Palawan i és conegut pels espectaculars paisatges marins i naufragis. Allí podreu fer busseig i esnòrquel al famós llac Barracuda o al llac Kayangan o, si ho preferiu, explorar les restes de naufragis japonesos de la Segona Guerra Mundial.

Coron, situat al nord de Palawan
Coron, situat al nord de Palawan / Shutterstock

4.Port Barton

Si el que busqueu és un ambient més relaxat i menys turístic, Port Barton pot ser una opció excel·lent. Ací trobareu platges tranquil·les, esculls de coral impressionants i l'oportunitat de fer esnòrquel i busseig i excursions en vaixell.

1723894297
1723894297 / Shutterstock

5.Parc marí de l’escull de Tubbataha

Aquest parc marí protegit, declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco, és un dels millors llocs per a fer busseig a Filipines. Té aigües cristal·lines i una biodiversitat submarina increïble i això el converteix en un paradís per als amants del busseig.

Parc marí de l’escull de Tubbataha
Parc marí de l’escull de Tubbataha / Shutterstock

6.Balabac

Balabac està ubicat a l’extrem sud de Palawan i és una destinació remota i poc explorada. Ací, hi trobareu platges impressionants, com ara les de l’illa de Canibungan o les de l’illa d’Onuk. A més a més, tindreu l’oportunitat de veure tortugues i dofins!

Una de les platges impressionants de l’illa d’Onuk
Una de les platges impressionants de l’illa d’Onuk / Shutterstock

7.Taytay

Aquesta ciutat costanera tan pintoresca és famosa pel Fort de Santa Isabel i unes vistes panoràmiques precioses. Allí també podreu visitar la badia Honda, coneguda per l’espectacle de lluernes que succeeix determinades èpoques de l'any.

Fort de Santa Isabel en la ciutat costanera de Tatay
Fort de Santa Isabel en la ciutat costanera de Tatay / Shutterstock

8.Cuyo 

Aquesta illa històrica és coneguda per l'arquitectura colonial espanyola i l'encantadora atmosfera. Hi podeu explorar el fort i el museu i, tot això, mentre gaudiu de la bellesa natural de l'illa.

Cuyo
Cuyo / Shutterstock

9.San Vicente

San Vicente està situat a la costa occidental de Palawan i compta amb una de les platges més llargues de les Filipines: Long Beach. Ací, podreu relaxar-vos a la platja, practicar esports aquàtics i gaudir de la tranquil·litat de la zona.

Long Beach, una de les platges més llargues de les Filipines
Long Beach, una de les platges més llargues de les Filipines / Shutterstock

10.Badia Honda

La badia Honda, ubicada prop de Puerto Princesa, és una destinació popular per a visitar illes a l'estil hop-on hop-off. Des d’allí, podreu viatjar fins a illes d’una bellesa impressionant, com ara l’illa de Luli, la de Cowrie i la de Pandan. A més a més, podreu gaudir, també, d'activitats com l’esnòrquel o fer pícnics a la platja.

També et pot interessar

stats