Huit localitzacions de ‘Jocs de trons’ que podreu trobar a Croàcia

Croàcia, un dels escenaris més populars de la sèrie de televisió Joc de trons

Croàcia ha sigut l'escenari per a moltes escenes de l’aclamada sèrie
Dubrovnik és la localització més famosa de ‘Joc de trons’ a Croàcia / Shutterstock

Croàcia ha sigut un dels escenaris més populars de la sèrie de televisió Joc de trons i és per una bona raó. El país ofereix una impressionant bellesa natural, una història i una cultura riques i una varietat de paisatges impressionants que han servit d'escenari per a moltes escenes de l’aclamada sèrie.

Informació d'interés

Moneda: euro

Població: 3,9 milions d’habitants

Hora: Mateix horari que a València

Pagament recomanat: En general, s’hi accepta pagar amb targeta de crèdit i amb diners en efectiu. La majoria de negocis, incloent-hi botigues, restaurants i allotjaments, accepten targetes de crèdit internacionals com Visa, Mastercard i American Express. No obstant això, és possible que trobeu alguns establiments més xicotets on només s'accepte efectiu.

El consell de Valencians al món: La temporada alta a la costa de Croàcia va des del juny fins al setembre, per la qual cosa, si voleu evitar les multituds i els preus més alts, podeu considerar viatjar a la primavera o a principis de la tardor. Teniu en compte, però, que alguns serveis i atraccions poden tindre horaris limitats fora de temporada alta.

Els huit escenaris de Joc de trons a Croàcia

1) Dubrovnik – Desembarcament del Rei

Dubrovnik és la localització més famosa de Joc de trons a Croàcia i es va utilitzar com la ciutat capital dels Set Regnes: Desembarcament del Rei. La ciutat antiga de Dubrovnik, envoltada per uns murs imponents, va fer d'escenari per a diversos llocs de la sèrie, com ara les escales del Gran Septe de Baelor, on Cersei Lannister va fer el seu ‘Camí de la Vergonya’.

Dubrovnik – Desembarcament del Rei
Dubrovnik – Desembarcament del Rei / Shutterstock

2) Trsteno Arboretum - Jardins de la Fortalesa Roja

El Trsteno Arboretum és un jardí botànic renaixentista que data del segle XV. En Joc de trons, es va utilitzar per a recrear els Jardins de la Fortalesa Roja, per on Sansa Stark va passejar amb Margaery Tyrell i Olenna Tyrell.

Trsteno Arboretum - Jardins de la Fortalesa Roja
Trsteno Arboretum - Jardins de la Fortalesa Roja / Shutterstock

3) Catedral de Split

La catedral de Split és un edifici impressionant construït al segle VII. Es va emprar com a tomba de Dioclecià i en Joc de trons és el lloc on Daenerys Targaryen va tancar els seus dracs.

Catedral de Split
Catedral de Split / Shutterstock

4) Sibenik - Fortalesa de Sant Nicolau

La fortalesa de Sant Nicolau, a Sibenik, va servir en la sèrie per a recrear la fortalesa de Meereen. Allí, Daenerys va alliberar els esclaus i va prendre el control de la ciutat.

Sibenik - Fortalesa de Sant Nicolau
Sibenik - Fortalesa de Sant Nicolau / Shutterstock

5) Ston - Jardins de la Ciutadella Roja

Els Jardins de la Ciutadella Roja de Ston són una sèrie de terrasses de jardí construïdes al segle XV.

Ston - Jardins de la Ciutadella Roja
Ston - Jardins de la Ciutadella Roja / Shutterstock

6) Trogir - Ciutat de Qarth

La ciutat de Trogir, molt prop de Split, va servir per a representar la ciutat de Qarth en Joc de trons. Són diverses les localitzacions d'aquesta ciutat que apareixen en la sèrie; per exemple, el convent de Sant Domènec, que representava la Casa dels Eterns.

Trogir - Ciutat de Qarth
Trogir - Ciutat de Qarth / Shutterstock

7) Lokrum - Ciutat de Qarth (els Jardins de Qarth)

L'illa de Lokrum, situada prop de Dubrovnik, es va utilitzar com a escenari per als Jardins de Qarth, on Daenerys es va reunir amb els Tretze de Qarth.

Lokrum - Ciutat de Qarth (els Jardins de Qarth)
Lokrum - Ciutat de Qarth (els Jardins de Qarth) / Shutterstock

8) Klis - Ciutat de Meereen (la fortalesa de Meereen)

La fortalesa de Klis, pròxima a Split, va servir d'escenari per a la fortalesa de Meereen en Joc de trons. Allí, Daenerys Targaryen va derrotar els Mestres de Meereen i es va convertir en la Reina de la Badia dels Esclaus.

Klis - Ciutat de Meereen (la fortalesa de Meereen)
Klis - Ciutat de Meereen (la fortalesa de Meereen) / Shutterstock

També et pot interessar

stats