Amb ceba, gingebre i tomaquetes: així cuina les carxofes Maribel Gil

La popular mestressa de casa benicarlanda, que va ser companya de Màxim Huerta en un programa d'À Punt, participa en el concurs Tupper Club

Maribel és coneguda com la reina de les carxofes / À Punt Mèdia

“El primer que faig és tallar un poc la tija. Jo lleve totes les fulles verdes. M’agrada deixar la carxofa ben blanqueta. No em dol llevar fulles, que així després estan més tendres”. Així comença Maribel Gil la seua intervenció al programa Tupper Club. Mestressa de casa convertida en cuinera —pel seu pas per un conegut reality de cuina— va veure augmentar la seua popularitat a la Comunitat Valenciana quan es va convertir en la cuinera del magazín d'A Punt Bona vesprada, on compartia protagonisme amb Màxim Huerta.

Esta veïna de Benicarló (Baix Maestrat), popularment coneguda com la reina de les carxofes, ha tornat de nou al mitjà televisiu de la mà del programa Tupper Club. Mentre prepara el plat que ha pensat per al concurs, parla de les carxofes com si foren una mascota o part de la família. “Les carxofes són la meua vida. És que si hagués nascut en un brancal de carxofes, no seria més carxofera. És una cosa molt seriosa… No sé què m’han donat les carxofes d’este poble, Benicarló”, diu amb molt de sentiment. 

Les carxofes són la meua vida. És que si hagués nascut en un brancal de carxofes, no seria més carxofera. És una cosa molt seriosa… No sé què m’han donat les carxofes d’este poble, Benicarló Maribel Gil - La mestressa de casa televisiva

Una espontània Maribel, que es va guanyar l’estima del públic mentre feia de parella televisiva amb Màxim Huerta, ha explicat el procés de preparació d’esta recepta seua. “Escalfem l’oli, li tirem la ceba tallada a trossos grossos, l’all i el gingebre. Que no vos dolga l’oli, que és fonamental en esta recepta”, acaba dient. 

Maribel no s'avorreix mai

La benicarlanda ha confessat que no s’avorreix mai, que li agraden els treballs manuals. “Quan no cuine, m’agrada fer calceta, fer-me un jersei, i m’agrada molt, molt, moltíssim jugar als escacs. No soc molt bona i no vaig als tornejos, però bé està…”.

I, mentre cuina per a tindre-les al dente, diu: “Com que no faré un puré de carxofa, el que faré és ofegar les carxofes, i quan estan cuinades, aboque les tomaques cherry i el vinagre de Mòdena o xerés, i el julivert a qui li agrade. A mi m’agrada”. Tota una caixa de sorpreses, Maribel ha sorprés l'equip de Tupper Club en mostrar una casa plena de gallines, però de decoració. "Les gallines m'enamoren, allà on vaig me'n compre una. Tinc la casa plena. M’agradaria tindre'n de veritat, de carn i os, i que em pongueren al matí, però com que no puc, les tinc de col·lecció".

Carxofes i gallines conviuen a ca Maribel cada dia
Carxofes i gallines conviuen a ca Maribel cada dia / À Punt

Ací pots veure el programa sencer

També et pot interessar

stats