Amedeo Carboni: “El València CF per a mi va ser una salvació”

L'exjugador del València CF ha participat en el programa Tupper Club, on entre records i anècdotes de l'etapa valenciana, ha cuinat una pasta primavera, recepta de la seua terra, la Toscana

Amedeo Carboni, exjugador del València CF / À Punt Mèdia

Amedeo Carboni és un dels tres personatges convidats a participar aquesta setmana en Tupper Club, el concurs gastronòmic d’À Punt Mèdia. Un programa que conta com a conductor amb el Premi Nacional de Gastronomia 2019, Ricard Camarena. L’exjugador i exdirectiu esportiu del València CF, que es va unir al club el 1997 —quan ja sumava 30 anys— i va acabar convertint-se en un dels millors laterals en la història del club, té molts records d'aquells anys, que es van estendre fins al 2006. I d'alguns d'ells ha volgut parlar amb l'equip de Tupper Club.

Com que, per a concursar, cada participant tria una recepta amb la qual sorprendre la resta, l’exjugador valencianista ha triat una que fa honor als seus orígens, la Toscana italiana, i que es pot considerar com a recepta d'aprofitament. L’exesportista ha volgut cuinar una pasta primavera, un plat molt senzill i del qual afirma contundentment que, allà, “pràcticament el mengem cada dia. Amb algun ingredient diferent, però cada dia”. Una recepta que arribarà a la resta de participants en una carmanyola secreta. I el més votat serà el guanyador. 

Acostumat a marcar a un futbolista bo i gran, al final jo em vaig fer un bon defensa Amedeo Carboni - Exjugador i exdirectiu esportiu del València CF, a més d'un dels millors laterals en la història del club

I així, mentre prepara la tomaca ratllada i la mozzarella, Amedeo Carboni, que també és exjugador de la selecció italiana, ha recordat com va entrar el futbol en la seua vida. “La culpa que jo acabara en el futbol la tenen els meus germans, que eren futbolistes professionals”. Entre rialles ha recordat aquells anys: “Jo era el xicotet de la família, i acostumat a marcar a un futbolista bo i gran, al final em vaig fer un bon defensa”.

“Vaig començar amb l'equip de la meua ciutat, l'Arezzo, que estava en segona divisió. Als anys següents ja vaig començar a fitxar per equips de primera divisió, i em vaig quedar set anys a Roma. I a Roma, com a ciutat eterna, et passa de tot. Des dels moments més feliços del món a tindre moments no tan feliços, com una lesió important en el tendó d'Aquil·les”.

Carboni, quan jugava amb l'equip del València FC
Carboni, quan jugava amb l'equip del València FC / À Punt

Després d’aquella lesió —ha contat el futbolista—, estava recuperant-se i amb un futur incert: “I va aparéixer el València. I recorde que el president (Paco Roig) em va dir: 'Però tu eres defensa… Si guanyes com Romario!'". Carboni li va contestar que no li interessava el que guanyava Romario, que ell volia guanyar "el mateix, o una miqueta més". A més, l'italià va demanar emportar-se amb ell tota la família i, fins i tot, tenia una altra exigència: conduir una moto. I després de relatar aquelles anècdotes ha reconegut: “El València CF per a mi va ser una salvació”.

Ací pots veure el programa sencer

També et pot interessar

stats