06.05.2019 | Presentem l'esdeveniment musical Com sona l'ESO': una cita anual amb 1.600 estudiants

115 min.
tp

Entrevista i actuació en directe del músic de Port de Sagunt, Alberto Montero, que ve a presentar el seu inclassificable àlbum, 'La catedral sumergida'.

Ens endinsem en l'assaig d'una desena d'alumnes de l'IES Josep de Ribera, a Xàtiva, dies abans de la vintena edició del Com sona l'ESO, una trobada anual entre instituts de territoris de parla catalana. 1.600 alumnes conviuran del 8 a l'11 de maig a Castalla per a dur endavant l'espectacle 'Seients buits', que abasta des de cant, fins a ball i música en directe en un gran espectacle.

Parlem amb un dels coordinadors del projecte, Josep Alcover. El músic cubà rus Alexey León establert a València ens visita per a parlar de la gira que el portarà a València, Murcia, Alacant i Villena. L'acompanyaran alguns dels músics més destacats de l'escena jazzística de l'Estat, Marc Miralta, Carlos Sarduy Dimet, Dany Noel i Javier Gutiérrez Massó. Ens ofereix alguns dels seus temes en directe amb el seu saxòfon.

Miquel Àngel Landete ens porta una exclusiva d'un nou descobriment musical del nostre territori sonor: Isaac Sanchermés, apicultor de professió i veí de Montroi, ha decidit enregistrar al seu estudi casolà tres cançons que són les primeres de la seua, esperem que llarga i frondosa, història musical. Experimentació de la música popular sense abandonar la melodia i el sentiment, a la secció #SíndromeLomax.

stats