L'emotiva història del burret Evaristo, un supervivent de l'incendi de Begís

L’equip de 'Terra viva' ha arreplegat el testimoni d'una dona que resideix a cavall entre València i Begís, i a Gaibiel el programa ha conegut la importància dels ases per a la muntanya

La burreta Evaristo s'ha salvat de les flames / À Punt Mèdia

Durant l'incendi de Begís moltes persones van conéixer el testimoni emotiu de Pilar Campo. Aquesta veïna del llogaret Masia de los Pérez —una de les cinc aldees de Begís—, en ser desallotjada i quan el foc es trobava en el moment de més virulència, mostrava la seua desesperació davant les càmeres d'À Punt. Al llogaret totes les cases s'havien cremat. Els veïns van ser desallotjats. I ella no sabia com estarien els seus animalets: el seu burret Evaristo i un gat.

Una història que, sorprenentment, ha acabat amb final feliç, com ha pogut comprovar l'equip de Terra viva. El ruc Evaristo va saber fugir del foc i es va poder salvar de les flames. Com ella mateixa contava: "Enmig de tanta desolació, de tanta tristor... els arbres meravellosos estan tots cremats, però el meu burret està viu".

La importància dels ases per a desbrossar

Santiago Casanova, regidor de Cultura de Gaibiel, ha explicat a l'equip de Terra viva la importància dels rucs en la prevenció d'incendis. Al municipi hi ha un propietari que en té i l'Ajuntament demana permisos per a soltar els animals en uns tancats i que ajuden a desbrossar la muntanya.

Imatge del burret Evaristo
Imatge del burret Evaristo / À Punt Mèdia
Santiago Casanova, regidor de Cultura de Gaibiel, amb un ruc
Santiago Casanova, regidor de Cultura de Gaibiel, amb un ruc / À Punt Mèdia
Dos rucs mengen brossa a la muntanya
Dos rucs mengen brossa a la muntanya / À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats