Miguel Siurán, el mànager que va somiar el nom de Nino Bravo

Miguel Siurán ha revelat a l'equip de la sèrie documental Mítics 70 com una nit, mentre dormia, li va aparéixer en somnis el nom que faria famós el cantant Luis Manuel Ferri 

Miguel Siurán en 'Mítics 70' / À Punt Mèdia

Hi ha moltes versions al voltant del nom de Nino Bravo; entre elles una llegenda urbana que diu que va ser un italià, que en veure'l actuar li va dir: "Bravo, ragazzo, bravo, nino, bravo…". Així i tot, no és certa, segons ha explicat al programa Mítics 70 el biògraf de Nino Bravo, Darío Ledesma.

El nom artístic 'Nino Bravo' va ser fruit d'un somni del seu mànager, Miguel Siurán, que feia un temps que pensava com presentar el cantant d’Aielo de Malferit i la seua veu potent davant el públic. “Siurán tenia clar que Luis Manuel Ferri —nom de l’artista— o Manolito no venien molt”, ha dit Ledesma.

El mateix Miguel Siurán és qui ha contat a l’equip de Mítics 70 com va ocórrer tot, en primera persona. Siurán, que aquells anys era locutor de Radio Popular de Valencia, ha contat com va passar: “La veritat és que a mi els noms italians m’agradaven molt. Per aquells anys jo posava moltes cançons de Nino Rota (compositor de bandes com El Padrino o La Dolce Vita). A més a més, Nino és un nom que els anys 50 se sentia molt per València. A una persona guapa li deien ‘eres un nino’; als xiquets ens regalaven ninos i a les xiquetes, nines”.  

Nino és un nom que els anys 50 s’escoltava molt per València. A una persona guapa li deien ‘eres un nino’; als xiquets ens regalaven ninos i a les xiquetes, nines”. Miguel Siurán - Mànager de Nino Bravo

Així va ser com Siurán va pensar en el nom Nino per al cantant. La història del cognom Bravo va arribar poc després. “Calia que fora un nom fort, alineat a la veu forta de Nino. Vaig estar dues o tres setmanes pegant-li voltes… i una nit vaig anar al Bar Calabuig, un lloc on anaven els mariners de tot el món, i personatges de la nit…”. I aquella visita al bar li va provocar a Miguel Siurán un somni. “Vaig somiar que un mariner intentava sobrepassar-se amb una prostituta. I que apareixia un soldat espanyol que deia "Bravo, nino, bravo"... I em vaig despertar amb les dues paraules 'Bravo, nino' que, com a nom, em va semblar perfecte. I al cap de pocs dies li vaig telefonar i li vaig dir que ja tenia el nom”.

Ací pots veure el programa sencer

També et pot interessar

stats