Mítics 70

El locutor Enrique Ginés: “Soc un enamorat d’Elvis Presley per com de bé imita Bruno Lomas”

El llegendari locutor Enrique Ginés, especialista en radiofórmula i grups musicals, posa de relleu al programa Mítics 70 la important aportació de Bruno Lomas al rock and roll

Enrique Ginés, durant una entrevista en el programa 'Mítics 70' / À Punt Mèdia

El llegendari locutor, fundador i director de la 97.7 Ràdio, Enrique Ginés, que durant cinquanta anys va presentar el popular programa musical Discomoder, ha parlat en el programa Mítics 70 sobre els cantants valencians més populars d'aquella dècada. Ginés, que des de la plataforma que li donava Discomoder oferia per la ràdio tot allò que l'audiència li demanava, era un excel·lent coneixedor del panorama musical nacional i internacional. I, per descomptat, de les veus valencianes que van marcar generacions.

Un d’aquells mítics cantants va ser Bruno Lomas. Ell, junt amb Nino Bravo, Camilo Sesto, Juan Camacho i Juan Bau, es van convertir en ídols inqüestionables de la música dels setanta. Una música present en els guateques d’aquells anys.

Enrique Ginés, que va popularitzar la radiofòrmula a València, referint-se a Bruno Lomas, ha dit sense dubtar: “Soc un enamorat d’Elvis Presley, per com de bé imita Bruno Lomas”. I referint-se a les veus valencianes d’aquells anys ha dit: “veus importants n'hi ha hagut, però és que València en una dècada les va traure totes. Aquelles veus valencianes estaven totes al cim”.

Veus importants (valencianes) n'hi ha hagut, però és que València en una dècada les va traure totes Enrique Ginés - Presentador durant cincuanta anys del programa musical Discomoder

Un roquer avançat al seu temps

El periodista i locutor de Play Radio, Vicente Alventosa, també ha parlat al programa Mítics 70 de la música valenciana d'aquells anys. I quan Alventosa ha fet un repàs dels inicis del rock and roll al món, de nou ha eixit el nom de Bruno Lomas. “El Regne Unit tenia Cliff Richard, entre d'altres; França, Johnny Hallyday; Itàlia, Adriano Celentano; els Estats Units tenien Elvis Presley, per descomptat, i Little Richard, Chuck Berry... I Espanya els anys seixanta i com a figura de roquer, no com a grup, parle com a figura de roquer, Espanya tenia Bruno Lomas. Ell era el rocker”.

Un altre especialista en música, el periodista Miquel Àngel Pastor, ha dit del xativí que Lomas “va ser el primer valencià que ens va fer sentir orgull de tindre un rocker reconegut. Va ser una autèntica estrella de la cançó”. Manuela Alandes, expresentadora del programa Territori sonor de la ràdio À Punt, també s'ha alineat amb les paraules d’Enrique Ginés i ha dit que “Bruno Lomas va ser un avançat al seu temps”.

Aquells setanta eren anys en què l’encreuament de les creacions artístiques, tecnològicament, era molt més difícil entre països, i per als artistes no era fàcil conéixer el treball que feien altres. Qui va inspirar a qui? En l'aire queda.

Mítics 70 és el nou programa per a les nits del dijous d'À Punt que repassa la trajectòria artística i vital de Bruno Lomas, Nino Bravo, Camilo Sesto, Juan Camacho i Juan Bau.

Mira el primer programa de la docusèrie 'Mítics 70'

També et pot interessar

stats