Dels dominics al rock: els inicis de Bruno Lomas

Repassem la trajectòria de Los Milos, el nom del grup amb què va debutar el cantant de Xàtiva

Dels dominics al rock & roll
13 de juliol 2021 - 17:47

Quan Emilio Baldoví tocava l'harmònica en els festivals de final de curs del Col·legi Dominics de València, ningú s'imaginaria que amb els temps es convertiria en Bruno Lomas i passaria a ser considerat un dels precursors del rock and roll a Espanya. En els festivals disposava de la guitarra de Salvador Blesa, el company de col·legi amb qui formaria anys després Los Milos, el seu primer grup de música.

Salvador Blesa ha rememorat en el programa Va passar ací com van ser els inicis del rei del rock valencià en els seixanta, una dècada on la joventut anhelava llibertat i modernitat i se sentia enlluernada per l'últim fenomen musical: el rock and roll.

L'afició musical que es va iniciar al col·legi va continuar a la universitat, on Bruno Lomas va començar a estudiar Dret. Al costat de l'actual Centre Cultural La Nau hi havia un club universitari on els estudiants es reunien i tocaven. Allí, el rocker coneixeria Vicent Castelló i, junt amb Salvador Blesa, formaria posteriorment el grup Milos, la primera formació de Lomas. Milo és com coneixien Emilio i, com que ell era el líder del grup, van decidir anomenar-se Los Milos. Al principi assajaven en casa de l'àvia de Blesa i van començar a tocar de manera informal en festes d'amics. Davant de l'èxit, els van animar a presentar-se a un concurs de ràdio. El van guanyar i van començar a actuar molt més. Després d'un temps, Salvador Blesa va decidir deixar la música per a poder continuar els estudis, i la resta és història. "Em sent molt orgullós d'haver compartit grup amb el meu amic Emilio. La major estrela del rock and roll que ha tingut Espanya en molts anys”, va assegurar Blesa en Va passar ací.

També et pot interessar

stats