Capítol 15: Improvisacions

Temporada 1 55 min.
tp

Introducció d’Adolf Murillo i Josep Lluís Galiana sobre La paella sònica, una proposta sonora multidisciplinària entorn del ritual de la paella a partir d’un llibre de Josep Piera.

“L’estetoscopi". Secció d’exploracions sonores amb Laura Romero Valldecabres. “Tots nosaltres comencem com a éssers oients”. Ens passegem amb l'estetoscopi en companyia de Leticia Argudo, cap de so de The Last Monkey, especialistes en so directe i postproducció per a cinema i creacions audiovisuals. Mentre ens conta les seues aventures, fem un pas més per tal de trencar el sostre de vidre.

Lluna de teatre. Des de Vila-real, Manolo Vilanova, fundador de Xarxa Teatre, ens presenta el seu llibre Paisajes escénicos.

Lluna de música. L'art de la improvisació musical des de la composició, la interpretació i l’educació, amb Josep Lluís Galiana, Adolf Murillo i Isabel Latorre, amb tres mostres sonores fetes en directe. Per primera vegada, Isabel Latorre i Josep Lluís Galiana improvisen junts, i ho fan a l’estudi de Les cinc llunes. Saxo i acordió exploren alhora territoris desconeguts.

“Arrels”. Retrospectiva sobre la música tradicional i el folk valencià de la mà de Josep Vicent Frechina, qui analitza els diferents nivells de tractament de la tradició: vigència contemporània, restauració folklòrica i intervenció folk. Des de les cançons de bressol i de batre, passant pels gojos religiosos, fins als grups de danses populars. Hi intervenen Teresa Segarra, Jordi Reig i Vicent Torrent.

Spoken word amb Carlos Luna. No amarte, del llibre disc No hay ninguna imagen disponible, d’El Petit Editor.

stats