Capítol 14: Bufeu, bufeu que el món s’acaba

Temporada 1 54 min.
tp

Aperitiu musical suculent de la mà de Carles Dénia, icona del cant popular valencià, compositor i guitarrista amb qui els Spanish Brass van publicar el disc Mira si hem corregut terres, distingit als Premis Carles Santos de la Música, en la categoria de millor disc de música tradicional.

Lluna de teatre. Anem al teatre amb els actors i l’actriu del mètode Grönholm: Diego Braguinsky, Ferran Gadea, Jordi Ballester i Sílvia Valero, i enregistrem fragments de l’obra que retrata la crueltat dels mètodes de selecció que fan servir alguns departaments de recursos humans.

Lluna de cine. José Luis Moreno, director de la Filmoteca, explica l’ecosistema particular valencià on hi ha un teixit únic de sales de cinema perquè els gerents són empresaris valencians i no multinacionals. També és interessant comprovar el nombre d’autocines que hi ha en relació a tot l’Estat espanyol.

Lluna de música. Entrevista-reportatge a Spanish Brass. Li retem homenatge al quintet valencià de música de cambra, reconegut amb el Premi Nacional de Música, el prestigiós guardó atorgat pel Ministeri de Cultura. Els Spanish se’n pugen a Les cinc llunes en directe bufant els seus instruments al nostre sistema lunar. Els cinc integrants procedeixen de les bandes de música dels seus pobles i reben la sorpresa de companys de la joventut que recorden els seus inicis. També hi intervenen els músics Ramón Cardo o Vicent Torrent i l’actriu Maite Gil de l’espectacle dedicat a Fellini.

stats