Això va dir Vicent Andrés Estellés quan es va assabentar que Inés Ballester volia ser periodista

La presentadora ha contat en el programa La vida al Màxim que el reconegut escriptor i periodista, oncle llunyà seu, li va recomanar que no es dedicara al món de la comunicació

Inés recorda els moments més importants viscuts en la seua professió / À Punt

Arranca el nou format televisiu conduït pel periodista valencià de Bunyol, Màxim Huerta, en què l'entrevista a dos convidats per programa és la característica principal. La vida al Màxim ha començat amb una conversa amb sabor molt valencià, amb la periodista Inés Ballester.

Natural de Borriana (Plana Baixa), Inés és molt coneguda a tot Espanya per haver presentat des d'un magazín matinal en RTVE, fins al popular programa Cine de barrio el 2010, junt amb l'artista Carmen Sevilla.

"Més inconscient que valenta"

"Més inconscient que valenta". Així es veu Inés Ballester a ella mateixa. És el que li ha reconegut al presentador Màxim Huerta. I de jove, també es reconeix "un poc rebel". Durant la conversa ha dit que ella va tindre clar des del primer moment que volia estudiar Periodisme. Una carrera que en aquells anys encara no podia cursar-se a la Comunitat Valenciana. 

Quan la jove Inés va dir a casa que volia estudiar aquesta carrera, el seu pare, forner de professió, va eixir corrents a demanar consell a un oncle segon seu de Burjassot. L'oncle tenia un càrrec en el periòdic Las Provincias. Inés ha recordat que el seu pare li va dir al seu oncle: “La segona filla meua vol ser periodista, i damunt se n’ha d'anar fora perquè a València no es pot estudiar Periodisme…”.

“Després ens vam fer íntims, i es passava la vida en el meu pis d’estudiants”. Allí viviem cinc xiques estudiants… la veritat és que "Sardà també venia prou sovint al meu pis”. Inés Ballester - Periodista

Aquell oncle llunyà era ni més ni menys que Vicent Andrés Estellés. "Aquell oncle meu li va dir al meu pare, 'Dona i periodista, lleva-li-ho del cap Vicent, que es morirà de fam'". Al mes següent, aquella jove ja estava a Barcelona, estudiant Periodisme. Un dia es va creuar amb el seu oncle en una conferència. "Vaig anar a saludar-lo. Li vaig dir: 'Hola, soc la filla de Vicent, tu eres aquell que li deies que jo em moriria de fam?'". I el meu oncle em va contestar: "El que jo sabia era que si tenies afició ho aconseguiries". La presentadora ha contat també que van acabar sent molt amics i que Estellés passava la vida al seu pis d’estudiants.

Pots veure el programa complet ací:

També et pot interessar

stats