"Tu de nit a fer pa i de dia estudies": així va començar la carrera d'actor de Ferran Gadea

Ferran Gadea, que s'ha fet popular pel seu paper en L’Alqueria Blanca, ha recordat en La vida al Màxim el que son pare li va dir quan ell li va anunciar que volia ser actor

L'actor Ferran Gadea ha recordat quan feia pa de nit i estudiava per a ser actor, durant el dia / À Punt Mèdia

L’actor valencià Ferran Gadea, popularment conegut pel seu paper de Tonet en la sèrie L'Alqueria Blanca, ha estat al programa La vida al Màxim. Gadea ha parlat amb l’equip del programa de quan va decidir que volia ser actor i també ha recordat, entre rialles, com va caure la notícia a sa casa. 

Ferran ha resumit amb un “uiiii!” molt gràfic com va ser aquell dia en què li ho va comunicar a son pare. “Mon pare tenia un forn de pa a Burjassot… Jo em vaig apuntar a l’Escola Municipal de Teatre de Burjassot i un mestre de l’escola em va suggerir que estudiara Art Dramàtic. I li ho vaig dir a mon pare…”. I açò li va contestar el forner de Burjassot: “Vols ser actor? Sí clar! Tu de nit a fer pa... i de dia estudies”. I això va fer el jove Ferran, que ja tenia 24 anys. "Vaig estar els dos primers anys de carrera fent pa a la nit i de dia estudiant. Dormia molt poquet. M’alçava com a les dues de la matinada per a fer pa i a les cinc i mitja em gitava un poc. I després anava a classe, que entrava a les 08:30 o a les 09:00... Estava fins a les quatre de la vesprada. Dinava i em gitava una altra vegada". 

El primer treball va ser amb Albena Teatre

Per a Ferran el pitjor era fer els deures de classe. “Però quan u té molt clara una cosa... i jo ho tenia molt clar…”. També ha dit que va començar aquells estudis ja major. "Hi havia gent que començava amb 18 o 19 anys. Jo vaig entrar amb un programa per a majors de 21 anys". L’actor, que ja apuntava maneres, en segon curs va fer un càsting per a Albena Teatre, i això va suposar el seu inici. Ferran Gadea es va estrenar al teatre Escalante. D'aquella època també ha recordat que “estudiar, treballar professionalment i fer pa era impossible. I com que ja mon pare va veure que el tema anava de veres, vaig deixar la faena de fer pa”.

Ací pots veure el programa sencer

També et pot interessar

stats