Per què no hauries de menjar un aliment que té una part florida

És la recomanació que ha fet la biotecnòloga Lucía Almagro en el programa La via verda

El risc de menjar aliments que han tingut una part amb fongs / À Punt Mèdia

A casa, quan estem a la cuina i tenim una fruita o verdura florida, quantes vegades hem tallat la part amb fongs i menjat la part que sembla estar en bones condicions? Parlem fins i tot del formatge. La biotecnòloga Lucía Almagro, en el programa La via verda, ha agafat el microscopi per alertar-nos dels perills de menjar aliments florits.

L’especialista ha examinat una taronja amb fongs al microscopi i ha mostrat la imatge resultant: una taca blanca amb milions de pèl·lets del fong. "Els pèl·lets es reprodueixen amb els fongs i viatgen per tot l’aliment", ha explicat Almagro.

Fongs presents a una taronja
Fongs presents a una taronja / À Punt

Segons la biotecnòloga, menjar la part que considerem bona d'un aliment florit ens pot generar diarrea o molèsties gastrointestinals que poden allargar-se durant alguns dies. A més a més, els pèl·lets dels fongs generen unes toxines que són tan menudes que no les podem apreciar i que es poden transmetre per tot l’aliment. 

Està clar que el formatge blau ja s'adquireix amb fongs, però aquesta informació és útil per a qualsevol formatge en general, també per al blau. La clau, com ha explicat la biotecnòloga, “és veure pèl·lets blancs o taques d’altres colors, com negres o grogues, damunt del formatge. És a dir, cal estar alerta amb tot allò que hi aparega i que no estava quan es va adquirir la peça”, ha explicat la col·laboradora de La via verda.

També et pot interessar

stats