Xulles de corder, puré de carlota i hortalisses

Intermedi
45 minuts
4 persones

Suculenta carn torrada acompanyada de verdures

Xulles de corder, puré de carlota i hortalisses
Xulles de corder, puré de carlota i hortalisses

"Al·leluia, al·leluia, qui no mata corder, no menja xulla". "Al gener, cada ovella al seu corder; si no a la tripa, al braguer".

Hi ha molts refranys que fan menció al corder, un aliment amb el qual podem elaborar plats amb un gran sabor que faran xuclar-nos els dits.

El corder té diferent tall segons la zona de la costella i en aquesta recepta que et portem cuinarem amb les xulles de palet, les més tendres.

  • 12 xulles de corder de palet
  • 1 kg de carlotes
  • 25 g de gingebre fresc
  • 1 taronja
  • 50 g de mantega
  • 1 manoll d’espàrrecs verds
  • Timó fresc
  • 2 tomaques
  • Sal
  • Pebre blanc
  • Oli verge extra
  • Sucre
  • 30 g de canonges
  1. Escaldem els espàrrecs i els refredem amb aigua i gel.
  2. Partim les tomaques i les carlotes i les enfornem fins que estiguen torrades.
  3. Triturem les carlotes i afegim la mantega, el gingebre i el suc de taronja.
  4. Salpebrem les xulles i les rossegem en una paella.
  5. Servim les xulles amb el puré, els espàrrecs, les tomaques i uns canonges.

Informació nutricional

L'únic inconvenient que té el corder és que té molt de greix. Tota la resta és beneficiós, ja que té proteïnes d'alt valor, ferro i moltes vitamines, a més de ser fàcil de digerir.

Consell per a comprar les millors xulles

Tota la banda superior del costellam és considerada carn de categoria extra: les xulles de la banda més pròxima al coll serien les xulles d'agulla que diuen, de la part central es trauen les xulles de palet i ja les de la renyonada o la cuixa pròpiament no serien ni xulles, ja que no trauen l'os.

També et pot interessar