Truita marinera

Intermedi
20 minuts
2 persones

La truita du diferents ingredients procedents de la mar

Truita marinera
Truita marinera

En aquesta recepta no sols farem una simple truita, sinó una ben diferent, de les que no estem acostumats a tastar. Es tracta d’una truita marinera, amb diferents ingredients procedents de la mar i que en aquesta ocasió també porta un parell de detalls per a fer un plat complet. 

Es tracta d'una recepta típica a la Plana Alta i hem decidit acompanyar-la amb les xips de remolatxa i una salsa tàrtara.

  • 2 cebes mitjanes
  • 1 pimentó roig
  • 4 ous
  • 500 g de gambes xicotetes
  • 500 g de clòtxines
  • Julivert
  • Oli verge extra
  • Sal
  • Pebre

Per als xips de remolatxa:

  • 1 remolatxa
  • Oli verge extra
  • Sal
  • Pebre negre
  • Herbes al gust

Per a la salsa tàrtara:

  • 150 g de maionesa
  • 1 ou dur
  • 20 g de tàperes
  • 20 g de cogombrets en vinagre
  • 20 g de ceba tendra
  • 40 g de mostassa
  • Cebollí
  1. Netegem les clòtxines i les cuinem al vapor.
  2. Les traiem de les valves o closques i les reservem.
  3. Tallem finament la remolatxa, l'adobem amb oli, sal, pebre, herbes i l'enfornem.
  4. Piquem els ingredients de la salsa tàrtara i els mesclem amb la maionesa.
  5. Sofregim els pimentons i la ceba i hi afegim les gambes pelades i el julivert.
  6. Hi incorporem les clòtxines.
  7. Batem els ous i els afegim al conjunt.
  8. Quallem la truita per les dues cares.

La remolatxa és una de les hortalisses més riques en sucre. No obstant això, aporta poques calories i, en ser rica en fibra, aquests sucres s'absorbeixen lentament. També és font d'àcid fòlic, vitamina C i potassi, a més de fòsfor. Rica en àcid oxàlic, pot incrementar la quantitat d'oxalat en l'orina, la qual cosa no és bona per a la gent que pateix de pedres al renyó.

També et pot interessar

stats