Tripes d'abadejo

Fàcil
45 minuts
4 persones

Guisat per a entrar en calor

Tripes d'abadejo
Tripes d'abadejo
20 de març 2023 - 19:59

Preparem un producte que no és molt conegut, però que és tota una delícia: unes tripes d’abadejo, el que per altres latituds anomenarien uns callos, però de peix. La recepta consistirà en un guisat calentet amb uns cigrons.

Anota i comencem a cuinar!

  • 1 kg de tripes d’abadejo
  • 250 g de cigrons “pedrosillanos” cuits  
  • 100 g de tirabecs 
  • 1 carlota
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 4 alls 
  • 2 tomaques 
  • 1 vitet 
  • 1 botifarra d'arròs
  • Fulles de llorer 
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Coem les tripes amb la carlota, el porro i llorer.
  2. Fem un sofregit amb la ceba, l’all, el vitet i la tomaca.
  3. Hi incorporem els cigrons i les tripes d’abadejo trossejades.
  4. Hi afegim aigua o caldo de la cocció i ho deixem coure 15 minuts, aprox.
  5. Fregim la botifarra i saltem els tirabecs.
  6. Servim les tripes amb la botifarra i els tirabecs.

Nutrició: l'abadejo i les seues tripes

L'abadejo destaca per ser una excel·lent font de tres nutrients molt importants i que no sempre són fàcils de trobar en altres aliments de manera natural: vitamina D, seleni i omega-3. El seleni és imprescindible per a la integritat de les cèl·lules, perquè participa en la seua protecció davant dels agents que puguen oxidar-les i, per tant, destruir-les. Este mineral no abunda en molts aliments.

Més enllà de l’aportació nutricional de l’abadejo, ens trobem amb un tall o part que destaca especialment pel col·lagen que conté. De fet, de les tripes de l’abadejo i altres peixos s’obté la gelatina alimentària neutra que tant utilitzem en rebosteria. Este col·lagen és una gran font d'aminoàcids, que ajuden a enfortir cartílags, tendons i lligaments. Proporciona calci i contribueix a la salut òssia.

També et pot interessar

stats