Les tres versions de la clòtxina

Fàcil
25 minuts
4 persones

Versions diferents d'un tresor gastronòmic valencià

Les tres versions de la clotxina
Les tres versions de la clòtxina
22 de setembre 2022 - 20:00

La majoria de vegades acostumem a cuinar les clòtxines de la mateixa manera, però hui en farem tres versions: les clàssiques valencianes, unes amb un toc més asiàtic i les terceres, seguint una popular recepta francesa.

Prenem nota dels ingredients!

  • 1,5 kg de clòtxines

Per a les clàssiques:

  • Fulles de llorer
  • Alls
  • 1 llima
  • 1 culleradeta de preparat per a clòtxines

Per a les asiàtiques:

  • Corfa de llima
  • Llet de coco
  • 1 cullerada de curri
  • 1 pimentó roig
  • 10 fulles d’alfàbega roja o verda

Per a les poulette:

  • 2 fulles de llorer
  • 1 branca de julivert
  • 1 porro
  • Pebre negre en gra
  • Vi blanc
  • Nata
  • 2 rovells d'ou
  • Suc de llima
  1. En primer lloc, netegem bé totes les clòtxines.
  2. Per a la recepta clàssica, les fiquem en una olla, hi afegim la resta d’ingredients i les coem tapades fins que s’òbriguen.
  3. Per a les asiàtiques, posem a bollir la llet de coco amb el curri, l’herba llima i la corfa de llima.
  4. Tallem a tires el pimentó roig i el reservem en aigua i gel.
  5. Obrim les clòtxines al vapor i les posem en un plat fondo amb la llet de coco aromatitzada.
  6. Finalment, posem unes clòtxines netes a coure amb el llorer, el julivert, el porro tallat, els grans de pebre i vi blanc.
  7. Quan estiguen obertes, retirem les clòtxines i colem el caldo de la cocció.
  8. Mesclem els rovells d’ou amb la nata i hi incorporem una mica del caldo colat.
  9. Hi afegim suc de llima, julivert i pebre, i calfem la salsa sense que arribe a bollir.
  10. Acompanyem les clòtxines amb la salsa.

Informació nutricional

Les clòtxines són baixes en calories, una important font de proteïnes, riques en calci, magnesi, potassi i fòsfor. Tenen un elevat contingut en iode (fonamental per a la tiroide), riques en sodi, ferro i àcid fòlic, vitamina B12 i vitamina E.

També et pot interessar