Torró de xocolate, garrofa i neula

Fàcil
2 hores
4 persones

“A Nadal, neules”

Torró de xocolate, garrofa i neula
Torró de xocolate, garrofa i neula
30 de desembre 2022 - 20:00

Hui farem una recepta de torró, però no patiu, que aquest té una elaboració molt senzilla. Res de moldre ametla ni res d’això, farem torró de xocolate, garrofa i neula. Fàcil i deliciós!

Pren nota dels ingredients!

  • 450 g de xocolate amb llet 
  • 200 g de praliné d'avellanes 
  • 200 g de neules 
  • 25 g de farina de garrofa
  1. Posem a fondre el xocolate al bany de maria.
  2. Hi afegim el praliné d’avellanes i ho deixem fondre junt.
  3. En un bol, barregem el xocolate i el praliné fosos amb la farina de garrofa i les neules trossejades.
  4. Ho aboquem tot a un motle i ho reservem en la nevera durant 2 hores, aproximadament.
  5. Abans de servir el torró, el deixem temperar.

La neula

Hi ha documents que testifiquen que el rei Jaume I va convidar els assistents al seu esdeveniment de Nadal l’any 1268 a neules i fruita seca. En aquells dies, no tenien la forma cilíndrica i allargada que tenen hui dia, sinó que eren planes (més semblants a una oblia, un detall lògic a causa del seu origen religiós). 

Va ser en el segle XVII quan se'ls va començar a donar la forma cilíndrica i allargada que tenen ara. Es van convertir en un producte de forn i més tard va aparéixer la figura del neuler, associant l'ofici a l'artesania. 

La massa de les neules s'elabora amb sucre, farina de blat, ou, mantega, ratlladura de llima i essència de vainilla. De la mescla dels ingredients s'obté una massa bastant líquida i se li dona forma en una planxa semblant a una paella, on li peguen la volta i així es forma el canut.

També et pot interessar

stats