Taronges amb formatge del Maestrat

Fàcil
25 minuts
4 persones

"Val més taronja i magrana que passar gana”

Taronges amb formatge del Maestrat
Taronges amb formatge del Maestrat
29 de març 2023 - 19:59

Seguim per terres del nord, ja que també tenen postres autòctones, com les d'aquesta recepta. Cuinem taronges amb formatge del Maestrat, de segur que vos encantaran.

Per a fer-les, solament necessites:

  • 4 taronges
  • 500 g de formatge fresc del Maestrat
  • 100 g de sucre
  • Rom

Per al cruixent d’ametla:

  • 1 ou
  • Pasta fil·lo 
  • Ametla filetejada
  • Sucre de llustre
  1. Tallem la part superior de les taronges, en traiem la polpa i les reservem.
  2. Premsem bé la polpa de taronja per a extraure’n tot el suc.
  3. Mesclem el formatge fresc amb suc de taronja, sucre i rom.
  4. Aboquem la barreja a una mànega, omplim les taronges amb la mescla i les reservem.
  5. Per al cruixent, disposem cercles de pasta fil·lo en una safata, els pintem amb ou batut, hi afegim sucre de llustre, ametles i ho enfornem, a 180 ºC durant 8 minuts, aprox.
  6. Reservem les taronges dins de la nevera fins a l’hora de servir-les, tapades amb el cruixent.

Nutrició: formatge fresc

A diferència dels formatges semicurats o curats, no necessita temps de maduració. Això fa que retinga gran part del sèrum i que siga un formatge molt humit. Malgrat que es tracta d’un producte baix en greixos, el formatge fresc d'ovella té una quantitat de greixos superior al de cabra i al de vaca. El formatge fresc és font de calci i també té un alt contingut en fòsfor i en vitamines A, D i B. El contingut en sodi és menor davant d'altres formatges amb un major temps de maduració.

També et pot interessar

stats