Taronges amb formatge del Maestrat
"Val més taronja i magrana que passar gana”
Seguim per terres del nord, ja que també tenen postres autòctones, com les d'aquesta recepta. Cuinem taronges amb formatge del Maestrat, de segur que vos encantaran.
Per a fer-les, solament necessites:
Ingredients
- 4 taronges
- 500 g de formatge fresc del Maestrat
- 100 g de sucre
- Rom
Per al cruixent d’ametla:
- 1 ou
- Pasta fil·lo
- Ametla filetejada
- Sucre de llustre
Elaboració
- Tallem la part superior de les taronges, en traiem la polpa i les reservem.
- Premsem bé la polpa de taronja per a extraure’n tot el suc.
- Mesclem el formatge fresc amb suc de taronja, sucre i rom.
- Aboquem la barreja a una mànega, omplim les taronges amb la mescla i les reservem.
- Per al cruixent, disposem cercles de pasta fil·lo en una safata, els pintem amb ou batut, hi afegim sucre de llustre, ametles i ho enfornem, a 180 ºC durant 8 minuts, aprox.
- Reservem les taronges dins de la nevera fins a l’hora de servir-les, tapades amb el cruixent.
Nutrició: formatge fresc
A diferència dels formatges semicurats o curats, no necessita temps de maduració. Això fa que retinga gran part del sèrum i que siga un formatge molt humit. Malgrat que es tracta d’un producte baix en greixos, el formatge fresc d'ovella té una quantitat de greixos superior al de cabra i al de vaca. El formatge fresc és font de calci i també té un alt contingut en fòsfor i en vitamines A, D i B. El contingut en sodi és menor davant d'altres formatges amb un major temps de maduració.