Tantan ramen

Fàcil
45 minuts
4 persones

Amb Hiro Suzuki

Tantan ramen
Tantan ramen
20 d'octubre 2023 - 20:05

Visita La cuina de Morera Hiro Suzuki, japonés establit a valència i xef del restaurant Kamon de València. Amb ell cuinem un dels plats que més èxit té al seu restaurant: el tantan ramen.

Anotem!

  • 320 g de fideus de ramen
  • Salsa de soja 
  • Oli de sèsam 
  • Formatge parmesà
  • Porro verd
  • Espinacs 

Per al caldo:

  • Carcassa de pollastre
  • 1 all porro
  • 1 cabeça d’all
  • Gingebre

Per a la salsa de sèsam (goma dare):

  • 200 g de tahina
  • 50 g de sake
  • 50 g de mirin 
  • 30 g de salsa de soja
  • 50 g de vinagre d'arròs
  • 10 g de sal
  • 20 g de sucre

Per al ragú japonés (niku miso):

  • 500 g de carn picada (vedella i porc)
  • Porro blanc
  • Gingebre
  • Alls
  • Pasta picant tobanjyan
  • Miso blanc
  • Salsa d’ostres
  • Sake
  • Mirin
  • Sal
  1. Posem a coure en una cassola la carcassa de pollastre, l’all, el porro i el gingebre unes 2-3 hores.
  2. Sofregim l’all i el gingebre.
  3. Hi afegim la carn i la daurem bé.
  4. Hi incorporem la pasta picant, el miso, la salsa d’ostres, el sake i el mirin.
  5. Ho deixem coure i ho reservem.
  6. Bollim el sake amb el mirin, vinagre, la salsa de soja, sal i sucre.
  7. Hi afegim el vinagre d’arròs i la tahina.
  8. Ho batem tot bé i ho reservem.
  9. Servim salsa de sèsam, salsa de soja i oli de sèsam.
  10. Hi afegim el caldo de pollastre i ho barregem bé.
  11. Hi incorporem els fideus cuits i el ragú.
  12. Ho acabem amb formatge, porro verd i espinacs.

Com es menja el ramen?

El ramen es menja amb palets xinesos i amb cullera. Pot ser qualsevol cullera, però als restaurants de ramen solen tindre les culleres amb què tradicionalment es menja. Amb els palets ens mengem els fideus i els toppings/tot el que sura i, amb la cullera, la sopa.

També et pot interessar

stats