Tallarins de calamar al pesto

Fàcil
35 minuts
4 persones

Voldreu repetir

Tallarins de calamar al pesto
Tallarins de calamar al pesto
31 de gener 2024 - 20:05

Hui cuinem uns tallarins de calamars al pesto que son un triomf assegurat. A més, és un plat senzillíssim.

Preneu bona nota del que fa falta!

  • 100 g de calamars
  • 80 g de carlotes
  • 80 g de carabasseta
  • 2 alls
  • Oli OVE
  • Sal
  • Julivert

Per a la salsa:

  • 80 g de parmesà
  • 30 g de pinyons
  • 80 g d’alfàbega fresca
  • 150 g d’oli OVE
  • 1 all
  • Sal en escates
  1. Escaldem l’alfàbega i el julivert i la refredem amb aigua i gel.
  2. Torrem els pinyons en una paella.
  3. Eixuguem bé les aromàtiques i les triturem amb la resta d’ingredients del pesto.
  4. Tallem a tires els calamars, la carlota, la carabasseta i els alls.
  5. Saltem els calamars, les verdures i els alls.
  6. Ho retirem del foc i ho barregem amb el pesto.

L'origen de la carlota

Els romans ja en cultiven, però no era molt popular, així que no la van estendre per Europa. A la península Ibèrica va arribar de la mà dels àrabs a través del Nord d'Àfrica, i des d'ací ja es va estendre fins a Holanda i la resta d'Europa. Les varietats que es cultivaven eren morades, blanques i grogues, fins que a principis del segle XVIII, i fruit d’una mutació casual que li aportava una gran quantitat de caroté, va sorgir la carlota de color taronja. Amb el creixement de l'horticultura, és al segle XIX quan esta hortalissa es va obrir camí pel cultiu ràpid i fàcil. A molts llocs encara podem trobar carlotes de color blanc, roig, groc o morat.

També et pot interessar

stats