Sépia farcida de pisto amb sangatxo
Un plat molt saborós per a quatre persones
En aquesta recepta et mostrarem com fer uns sepionets farcits amb pisto i sangatxo i, a més, amb una salseta feta a partir de la tinta i de la melsa dels mateixos sepionets.
Ingredients
- 4 sépies brutes xicotetes
- Farina
- 3 cebes
- 5 alls
- 1 pimentó roig
- 1 albergina
- 4 tomaques
- 200 g de sangatxo
- Pinyons
- Julivert fresc
- 200 ml de caldo de peix
Elaboració
- Sofregim l'all, la ceba i el pimentó.
- Hi agreguem l’albergina i la tomaca.
- Hi afegim el sangatxo, els pinyons i el julivert.
- Deixem que coga i ho reservem.
- Netegem les sépies i guardem la melsa i la tinta.
- Rossegem una ceba i hi agreguem la melsa i la tinta.
- Hi afegim caldo de peix i deixem que coga. Triturem la salsa, la colem i la reservem.
- Enfarinem les sépies i les fregim.
- Farcim les sépies amb el pisto i les servim damunt de la salsa.
Com netejar bé la sépia:
Totes les sépies tenen una pell interna.
El primer pas és obrir la sépia per la meitat i retirar amb els dits la capa interior transparent. Després, llevem la barca de la sépia, traiem amb cura la bossa de tinta que hi ha a l'interior i la reservem.
A continuació, rentem la sépia i retirem, amb l'ajuda d'un ganivet, la capa fina que recobreix l'exterior.
Per a acabar, la tallarem d'una manera o la deixarem sencera, en funció de com la preparem.