Sardines, tomaca seca, oli de les espines i pa cruixent
Un plat per a sucar fins a l'última gota
Les sardinetes en llanda solen tindre un valor nutritiu més elevat que les fresques perquè ens les mengem amb l'espina. És un peix blau molt popular i accessible i, com tots els peixos blaus, té més greix (omega 3) que els blancs; per tant, és més saborós. Cuinem aquest plat i tastem-les!
Ingredients
- 12 sardines
- 100 g de pa del dia anterior
- 50 g de tomaca seca
- Julivert fresc
- 1 all
- 1 llima
Per a l'oli de sardina:
- 200 g d'oli d'oliva 0,4 graus
- Espines i caps de sardina
- Corfa de llima
- Llorer
- All
- Timó fresc
Elaboració
- Netegem bé les sardines i en reservem els caps i les espines.
- Cobrim els caps i les espines amb l'oli i hi afegim la corfa de llima, llorer, un all i el timó.
- Calfem l'oli fins que comence a fregir, el retirem del foc i el reservem tapat.
- Matxuquem l'all amb una mica d'oli de sardina, suc de llima i julivert.
- Rossegem el pa en oli de sardina i hi afegim la tomaca.
- Cuinem les sardines a la planxa i les posem en una font.
- Afegim per damunt el pa i la tomaca seca.
- Adobem amb la picada d'all, llima i julivert.
L'oli valencià
Tenim un gran privilegi al nostre país de poder comptar amb oli d'oliva i fer que siga omnipresent en la nostra dieta. A la Comunitat Valenciana sempre paga la pena fer una excursió al Baix Maestrat, zona d'oliveres mil·lenàries, per a saber com podem gaudir de l'oli de gran qualitat amb els cinc sentits.