Sardines, tomaca seca, oli de les espines i pa cruixent

Intermedi
30 minuts
4 persones

Un plat per a sucar fins a l'última gota

Sardines, tomaca seca, oli de les espines i pa cruixent
Sardines, tomaca seca, oli de les espines i pa cruixent
10 d'agost 2022 - 20:00

Les sardinetes en llanda solen tindre un valor nutritiu més elevat que les fresques perquè ens les mengem amb l'espina. És un peix blau molt popular i accessible i, com tots els peixos blaus, té més greix (omega 3) que els blancs; per tant, és més saborós. Cuinem aquest plat i tastem-les!

  • 12 sardines
  • 100 g de pa del dia anterior
  • 50 g de tomaca seca
  • Julivert fresc
  • 1 all
  • 1 llima

Per a l'oli de sardina:

  • 200 g d'oli d'oliva 0,4 graus
  • Espines i caps de sardina
  • Corfa de llima
  • Llorer
  • All
  • Timó fresc
  1. Netegem bé les sardines i en reservem els caps i les espines.
  2. Cobrim els caps i les espines amb l'oli i hi afegim la corfa de llima, llorer, un all i el timó.
  3. Calfem l'oli fins que comence a fregir, el retirem del foc i el reservem tapat.
  4. Matxuquem l'all amb una mica d'oli de sardina, suc de llima i julivert.
  5. Rossegem el pa en oli de sardina i hi afegim la tomaca.
  6. Cuinem les sardines a la planxa i les posem en una font.
  7. Afegim per damunt el pa i la tomaca seca.
  8. Adobem amb la picada d'all, llima i julivert.

L'oli valencià

Tenim un gran privilegi al nostre país de poder comptar amb oli d'oliva i fer que siga omnipresent en la nostra dieta. A la Comunitat Valenciana sempre paga la pena fer una excursió al Baix Maestrat, zona d'oliveres mil·lenàries, per a saber com podem gaudir de l'oli de gran qualitat amb els cinc sentits.

També et pot interessar