Sàndwitx de pollastre, gaspatxo verd i macedònia
Per a emportar
Als que vos toca dinar a la faena cada dia no vos perdeu les receptes de hui. Vos proposem un sàndwitx de pollastre amb gaspatxo de cogombre, iogurt i menta i, de postres, una macedònia. Un menú perfecte per a emportar.
Necessitaràs aquestos ingredients:
Ingredients
- Pa de motle integral (o similar)
- 1 alvocat
- 1 pit de pollastre
- 1 tomaca
- 1 encisamet
- 1 cogombre
- Salsa de mostassa
- Oli OVE
- Sal
Per al gaspatxo:
- 250 g de iogurt
- 10 g de menta fresca
- 2 cogombres
- Pebre blanc
- Oli OVE
- Sal
Per a la macedònia:
- 1 got de beguda d'ametla
- 1 plàtan
- 1 pera
- 100 g de nabius
- 100 g de gerds
- Avellanes
- Anous
- Canella en pols
- Ratlladura de llima
- Gingebre fresc
Elaboració
- Triturem els ingredients del gaspatxo i el reservem.
- Mesclem la fruita trossejada amb els fruits secs, ratlladura de llima, gingebre i canella.
- Hi agreguem la beguda d’ametla i ho barregem tot.
- Salpebrem el pit de pollastre i el torrem.
- Muntem el sàndwitx untant una capa de mostassa.
- Hi afegim rodanxes de cogombre, tomaca, alvocat i el pit de pollastre.
- En fem capes al nostre gust i torrem el pa.
Nutrició: cogombre
Perfecte per a incloure’s en dietes hipocalòriques pel seu baix contingut calòric, l’alta proporció d'aigua i el baix contingut de carbohidrats. El cogombre conté vitamines A, C, folats, potassi i seleni. Els folats poden previndre defectes del tub neural del fetus, per la qual cosa el seu consum és molt important en dones en edat fèrtil i embarassades.