Saltat de secret, sépia i carxofes

Fàcil
2 hores
4 persones

"Morera i muntanya"

Saltat de secret, sépia i carxofes
Saltat de secret, sépia i carxofes
24 de novembre 2022 - 19:59

Hui tenim un plat molt senzillet i que dona molt bon resultat, ja voreu: un saltat de secret ibèric, sépia i carxofes. És a dir, un mar i muntanya, o millor dit, un "Morera i muntanya".

Apunta els ingredients!

  • 400 g de secret ibèric
  • 2 sépies
  • 4 carxofes 
  • 25 g d’oli de sèsam
  • 25 g de soja dolça 
  • 25 g de vinagre d'arròs 
  • 25 g de kimchi
  • 2 alls
  • 1 llima
  • Cebollí fresc
  • Sèsam torrat 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Salpebrem i macerem la carn amb l’oli de sèsam, la soja, el vinagre d’arròs, el kimchi i els alls picats durant 24 hores.
  2. En un wok o paella, ofeguem les carxofes i les retirem.
  3. Saltem la carn i les sépies.
  4. Hi afegim les carxofes i el suc de la maceració, i que reduïsca.
  5. Ho servim amb el sèsam torrat i cebollí picat.

Què és el secret?

El secret es troba en l'extrem superior de la falda, al costat del cap del llomello. Es diu d’esta manera precisament perquè és un tall que està amagat entre l’espatla i la cansalada entreverada (el que vindrien a ser les aixelles en una persona), que només es pot vore si es talla el múscul en horitzontal. El seu greix està infiltrat, la qual cosa l’ajuda a retindre millor els sucs i mantindre el sabor mentre es cuina.

També et pot interessar