Saltat de pollastre
Cuina fàcil
Vos proposem un plat d’allò més facilet, accessible i que segur que agrada fins al xiquet més mal menjador. Cuinem un saltat de pollastre que acompanyarem amb arròs basmati i unes verduretes, tot al wok.
Pren nota!
Ingredients
- 300 g de pit de pollastre de corral
- 2 gotets d'arròs basmati cuit
- 3 cullerades de salsa de soja
- 1 pot de pinya en el seu suc
- 1 ceba
- 1 pimentó roig
- 1 carlota
- Pebre negre o blanc
- Ceba cruixent
- Gingebre fresc
- Cebollí
- Sal
Elaboració
- Tallem el pollastre a daus, el salpebrem i el saltem en un wok.
- Hi afegim el pimentó i la ceba tallats a la juliana.
- Hi agreguem la carlota tallada a tires o rodanxes.
- Hi incorporem el gingebre trossejat, l’arròs i la salsa de soja.
- Ho barregem tot i ho saltem bé.
- En els últims minuts, hi afegim la pinya tallada a trossets.
- Ho servim amb ceba cruixent i cebollí picat.
Nutrició: pollastre
Es tracta d’una carn lleugera, amb un alt contingut en proteïnes i baixa en greix. Es classifica com carn magra, però per a això és recomanable retirar sempre la pell. Les seues proteïnes són d'alt valor biològic i presenta menys greixos saturats que la carn roja i altres carns processades. És font de vitamines del grup B. N’és d'especial interés la vitamina B12 (que només es troba en aliments d'origen animal), la B3 (niacina) i la B6. Conté xicotetes quantitats d'alguns minerals com ferro, zinc o seleni; també és una font destacada de fòsfor. El sodi que aporta a la dieta és quasi insignificant.