Salsa per a pizza
La tomaca és la protagonista
És dia de pizza a La cuina de Morera, però hui ens centrarerm en la salsa de tomaca. Una salsa que podrem fer servir per a multitud d’elaboracions i és ben fàcil de fer.
Anota els ingredients:
Ingredients
- 800 g de tomaca sencera pelada
- 2 cebes tendres
- 1 pimentó verd italià
- All en pols
- Bicarbonat
- Pebre blanc
- Oli OVE
- Sal
Per a la pizza:
- 1 base de pizza fresca
- Pepperoni a rodanxes
- Orenga seca
- 1 pot de “jalapeños“
- Mozzarella ratllada
Elaboració
- Sofregim la ceba i el pimentó.
- Hi afegim la tomaca, all en pols i bicarbonat.
- Ho deixem coure i ho passem pel passapuré.
- Estenem la salsa sobre la massa de la pizza.
- Repartim la resta d’ingredients per damunt.
- Enfornem la pizza fins que estiga ben cuita.
Nutrició: la tomaca
Aporta principalment aigua i hidrats de carboni. Entre altres característiques, hi destaca principalment la presència dels carotenoides coneguts com a licopens. El licopé és un pigment vegetal vinculat amb la prevenció de malalties com el càncer, sobretot del de pròstata. La tomaca triturada o cuita i la seua combinació amb oli millora l'absorció del licopé en l’organisme.
Respecte a l’acidesa de la tomaca, la gent que patix ardor d’estómac o que té problemes de reflux tampoc té per què deixar de menjar tomaca, només cal no excedir-se o fer-ho en xicotetes quantitats. Per als problemes indicats, és pitjor menjar molt o beure alcohol que menjar tomaca.