Salmó negre
De la mar al plat
Havies sentit alguna vegada parlar del salmó negre? Només amb eixe nom ha d’estar bo precís. En este plat és molt important haver suprimit els sucres i els additius, així que els ingredients són la clau de la recepta.
Pren nota!
Ingredients
- Mig llom de salmó
- 200 g d’arròs Venere
- Salsa de soja
- Sal especiada o fumada
- Aigua especiada
- Oli de sèsam
- Oli de gira-sol
- Cebollí
- Gingebre fermentat
- Salsa “bulgogi” de tomaca
- Kimchi de carlota
- Maionesa de kimchi
Elaboració
- Marinem el salmó amb oli de sèsam i salsa de soja.
- Coem l’arròs i el saltem amb oli de sèsam.
- Hi afegim una cullerada de fermentat de gingebre i all.
- Hi agreguem la sal especiada i el cebollí picat.
- Flamegem el salmó amb l’aigua especiada.
- Hi afegim salsa de soja, la salsa “bulgogi” i ho deixem coure.
- Servim el kimchi de carlota i damunt hi posem l’arròs.
- Hi posem el salmó i ho coronem amb maionesa de kimchi.
Nutrició: el salmó
El salmó és conegut com un dels aliments més nutritius i saludables que hi ha. És una gran font de les vitamines B12 i B6, així com de proteïnes, minerals i calci. A més, és beneficiós per al sistema circulatori gràcies al seu alt contingut en omega-3. Aquest àcid ajuda a reparar els teixits, reduir la pressió arterial i enfortir les artèries, allunyant la possibilitat de patir atacs al cor.