Risotto de floricol amb salmó

Fàcil
35 minuts
2 persones

Sabor italià

Risotto de floricol amb salmó
Risotto de floricol amb salmó

El risotto és un gran exemple de jugar amb les característiques de l’arròs i, en aquesta ocasió, en fem un amb salmó i floricol, una recepta molt completa i saludable.

Anota!

  • 200 g d'arròs redó
  • 200 g de salmó fresc
  • 200 g de molles de floricol congelades 
  • 200 g de ceba congelada
  • Nata líquida
  • Caldo de pollastre 
  • Formatge Grana Padano
  • Ceba cruixent 
  • Anet sec
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim la ceba fins que quede daurada.
  2. Hi afegim la floricol i l’arròs.
  3. Hi incorporem el caldo a poc a poc i ho deixem coure.
  4. Ho lliguem amb nata i formatge ratllat.
  5. Torrem el salmó i l’empolvorem amb anet.
  6. Servim el salmó amb el risotto.
  7. Ho acabem amb ceba cruixent.

Parmesà o "grana padano"?

El formatge grana padano no és formatge parmesà, però són molt semblants en aparença i textura, i potser és fàcil confondre’ls. Es tracta d’una distinció més per qüestions de denominació d’origen, ja que l’elaboració és semblant i les diferències principals venen de la raça i alimentació de les vaques i de l’envelliment del formatge (el parmesà es cura un mínim de 12 mesos i el grana, 9).

Per a molta gent, tots els formatges durs d'Itàlia són formatge parmesà, i utilitzen eixa paraula de manera intercanviable. Als Estats Units, qualsevol formatge de llet de vaca que tinga una corfa dura i trencadissa, amb una textura granular, que es puga ratllar fàcilment, es pot etiquetar com a parmesà. Al final, la diferència entre l’un i l’altre el marca la qualitat del producte, independentment de si és parmesà o grana padano. 

També et pot interessar

stats