Polp a la planxa amb terra de pebre roig i tirabec

Intermedi
4 persones

Un polp ben complet i equilibrat

Polp a la planxa amb terra de pebre roig i tirabec
Polp a la planxa amb terra de pebre roig i tirabec
19 de setembre 2022 - 20:00

El polp té un alt contingut en minerals i és baix en calories, colesterol i greixos. És ric en iode i proteïnes d'alt valor nutritiu.

Preparem hui un plat amb polp i acompanyat de pebre roig i tirabecs.

  • 2 potes de polp cuites
  • Tomaques de cirera
  • 1 manoll d’espàrrecs
  • 100 g de tirabecs

Per a la terra de pebre roig:

  • 150 g de farina
  • 100 g de mantega
  • Pebre roig dolç fumat
  • Sal

Per al cremós de creïlla:

  • 250 g de creïlla
  • 50 g de mantega
  • Llet
  • Sal
  • Pebre
  1. Bollim la creïlla i la deixem refredar.
  2. La xafem, la salpebrem i la mesclem bé amb la mantega.
  3. Hi afegim una miqueta de llet, ho mesclem bé i ho reservem.
  4. Escaldem les tomaques, els espàrrecs i els tirabecs, i els tallem la cocció amb aigua i gel.
  5. Mesclem els ingredients de la terra de pebre roig i els pastem.
  6. Servim una base de creïlla i la terra de pebre roig per damunt.
  7. Tallem el polp i el col·loquem damunt.
  8. Ho acompanyem amb les verdures escaldades.

A les aigües gallegues, hi ha hagut un descens de captures de polp durant els últims anys. No se sap si és pel canvi climàtic, per la sobreexplotació, per la temperatura de l'aigua o pel poc temps de veda.

Malgrat la importància econòmica de la seua explotació, el polp continua sent un gran desconegut.

També et pot interessar