Polp amb creïlla i molles de sobrassada picant
Amb un toc picant molt interessant
El plat que farem hui és un polp amb creïlla i molles de sobrassada picant. Si no t'agrada la sobrassada picant, es pot canviar per una altra de normal, però el plat perdria la seua gràcia.
Apuntem els ingredients!
Ingredients
- 200 g de pota de polp cuita
- 3 creïlles bollides
- 30 g de mantega
- 250 g de ceba
- 100 g de sobrassada picant
- 200 g de pa del dia anterior
- Llet
- Oli OVE
- Anou moscada
- Pebre blanc
- Julivert
- Sal
Elaboració
- Daurem la ceba fins que es caramel·litze i la reservem.
- Tallem el pa a dauets i el torrem en una paella.
- Triturem les creïlles amb mantega, sal, pebre i anou moscada.
- Hi afegim llet fins que quede una textura cremosa.
- Ho rectifiquem, si cal, de sal.
- Torrem la sobrassada a la paella i hi afegim el pa torrat.
- Fem a la planxa el polp fins que estiga ben rossejat.
- Hi posem la ceba i col·loquem, per damunt, el cremós de creïlla, el pa amb sobrassada i el polp.
- Ho adobem amb oli i julivert picat.
Beneficis del polp
El polp té un alt contingut en minerals (principalment zinc) i baix en calories, colesterol i greixos. És ric en iode i té proteïnes d'alt valor nutritiu.