Pollastre a la caçadora
Cuina italiana
    Cuinem una recepta que apareix en tots els receptaris clàssics: el pollastre a la caçadora. Es tracta d'un plat típic italià, pollo alla cacciatora, que diuen allà.
Pren nota!
Ingredients
- 1/2 pollastre trossejat
 - 3 carlotes
 - 3 cebes
 - 3 alls
 - 100 g de tomaca seca
 - Olives verdes sense pinyol
 - Tomaca concentrada
 - Corfa de llima
 - Timó
 - Oli OVE
 - Vi blanc
 - Caldo de pollastre
 - Pebre negre
 - Sal
 
Per al gratinat:
- Pa ratllat
 - Formatge Grana Padano ratllat
 - Ratlladura de llima
 - Alfàbega fresca
 - Julivert fresc o cebollí
 
Elaboració
- Daurem el pollastre i el reservem.
 - Sofregim l’all, la ceba i la carlota.
 - Hi afegim corfa de llima, tomaca concentrada i seca, olives i vi blanc.
 - Hi incorporem el pollastre i ho deixem coure.
 - Hi agreguem el caldo i ho deixem coure durant 25 minuts més.
 - Barregem el pa amb el formatge, la llima i les herbes.
 - Empolvorem el guisat amb la barreja.
 - Ho posem a gratinar al forn.
 
L'origen: Itàlia
El pollastre a la caçadora és un segon plat típic italià, una d'eixes receptes tradicionals que continuen sent un èxit assegurat els dies de celebrar, gràcies en gran part a la deliciosa salsa a base de ceba, carlota, tomaca, vi i el mateix suc del pollastre.
A França es coneix com poulet chasseur, i no hem de confondre la salseta de verduretes que resulta de cuinar este pollastre amb la coneguda com salsa caçadora, que és una salsa feta amb xampinyons i cansalada saltats amb mantega i ceba. És a dir, no és el mateix un pollastre a la caçadora que un pollastre amb salsa caçadora.