Pizza de cigrons
Una pizza alternativa i molt saludable
Aquesta recepta és perfecta perquè els més menuts de casa assaborisquen la pizza d'una manera molt més saludable
Ingredients
- 100 g de farina de cigrons
- 100 g d'aigua
- 3 tomaques
- 1 all
- Alfàbega fresca
- Mozzarella
- Formatge blau
- Xampinyons
- Olives negres
- Ruca
- Oli
- Sal
Elaboració
- Amb l'ajuda de les varetes, mesclem la farina de cigrons amb l'aigua i un pessic de sal.
- Impregnem un paper de forn amb oli.
- Amb l'ajuda d'una cullera, escampem la pasta per damunt i li donem forma de manera que quede fina.
- L'enfornem sobre reixeta durant 5 minuts a 200 ºC Mentre es cou la massa, sofregim un all picat i hi afegim la tomaca ratllada.
- Ho sofregim fins que perda l'aigua i li afegim sal i alfàbega picada.
- Traiem la massa del forn i li posem la salsa de tomaca per damunt.
- Hi incorporem els formatges, els xampinyons laminats i les olives negres.
- Ho enfornem novament fins que les vores estiguen daurades.
- Ho servim amb ruca per damunt.
La farina de cigrons
Aquest és un producte prou desconegut i molt interessant nutricionalment, la farina de cigrons s'utilitza molt a la cuina oriental. És font de proteïnes vegetals, ideal per a complementar una dieta vegetariana o vegana, conté fibra i hidrats de carboni d'absorció lenta (fa que assacie la fam), alt contingut en ferro i baixa aportació calòrica (ideal per a esportistes). Té moltes vitamines, però el més destacable és que es tracta d'una farina sense gluten.
Podeu utilitzar-la en cuina de diverses maneres:
- Arrebossats i fregits: si voleu uns arrebossats sense gluten i que criden l'atenció pel seu gust i textura, feu una pasta de farina de cigrons i aigua amb gas, que quede lleugera, però no líquida.
- Masses: podem preparar masses d'empanada i pizza, així com pans sense llevat. Hem de deixar-la més tova, perquè després s’endurix.
- Espessint: si la nostra salsa necessita una miqueta més de consistència, podem utilitzar-la.
- Substitut de l'ou: afegint una mica de llima i cervesa (o aigua) a la farina de cigró, s'obté una emulsió amb una textura molt similar a l'ou ideal per a fer pseudotruites i altres receptes veganes.