Pizza de cigrons

Intermedi
2 persones

Una pizza alternativa i molt saludable

Pizza amb farina de cigrons
Pizza amb farina de cigrons
08 de setembre 2022 - 20:00

Aquesta recepta és perfecta perquè els més menuts de casa assaborisquen la pizza d'una manera molt més saludable

  • 100 g de farina de cigrons
  • 100 g d'aigua
  • 3 tomaques
  • 1 all
  • Alfàbega fresca
  • Mozzarella
  • Formatge blau
  • Xampinyons
  • Olives negres
  • Ruca
  • Oli
  • Sal
  1. Amb l'ajuda de les varetes, mesclem la farina de cigrons amb l'aigua i un pessic de sal.
  2. Impregnem un paper de forn amb oli.
  3. Amb l'ajuda d'una cullera, escampem la pasta per damunt i li donem forma de manera que quede fina.
  4. L'enfornem sobre reixeta durant 5 minuts a 200 ºC Mentre es cou la massa, sofregim un all picat i hi afegim la tomaca ratllada.
  5. Ho sofregim fins que perda l'aigua i li afegim sal i alfàbega picada.
  6. Traiem la massa del forn i li posem la salsa de tomaca per damunt.
  7. Hi incorporem els formatges, els xampinyons laminats i les olives negres.
  8. Ho enfornem novament fins que les vores estiguen daurades.
  9. Ho servim amb ruca per damunt.

La farina de cigrons

Aquest és un producte prou desconegut i molt interessant nutricionalment, la farina de cigrons s'utilitza molt a la cuina oriental. És font de proteïnes vegetals, ideal per a complementar una dieta vegetariana o vegana, conté fibra i hidrats de carboni d'absorció lenta (fa que assacie la fam), alt contingut en ferro i baixa aportació calòrica (ideal per a esportistes). Té moltes vitamines, però el més destacable és que es tracta d'una farina sense gluten.

Podeu utilitzar-la en cuina de diverses maneres:

  • Arrebossats i fregits: si voleu uns arrebossats sense gluten i que criden l'atenció pel seu gust i textura, feu una pasta de farina de cigrons i aigua amb gas, que quede lleugera, però no líquida.
  • Masses: podem preparar masses d'empanada i pizza, així com pans sense llevat. Hem de deixar-la més tova, perquè després s’endurix.
  • Espessint: si la nostra salsa necessita una miqueta més de consistència, podem utilitzar-la.
  • Substitut de l'ou: afegint una mica de llima i cervesa (o aigua) a la farina de cigró, s'obté una emulsió amb una textura molt similar a l'ou ideal per a fer pseudotruites i altres receptes veganes.

També et pot interessar

stats