"Petits fours" de la casa

Intermedi
1 hora
4 persones

Com les pastetes del café

"Petits fours" de la casa
"Petits fours" de la casa
20 de febrer 2023 - 19:59

Els petits fours són unes elaboracions en miniatura que poden ser dolces o salades, i són perfectes per a acompanyar el café de la sobretaula. Hui cuinem una xicoteta selecció per als més llépols: poma caramel·litzada, teules d'ametla i regalissia amb xocolate.

Aquestos són els ingredients que necessitaràs:

Per a la poma caramel·litzada:

  • 200 g de sucre
  • 60 g d'aigua
  • 50 g de sucre de llustre
  • 2 pomes Fuji
  • 1 llima
  • Broquetes

Per a les teules d'ametla:

  • 125 g de mantega fosa
  • 100 g de sucre de llustre
  • 75 g de farina
  • 100 g de clares d'ou
  • Ametla laminada

Per a la regalíssia i el xocolate:

  • 250 g de llet
  • 200 g de xocolate 70%
  • 150 g de nata 35%
  • 150 g de clares d'ou
  • 25 g de regalíssia de pal
  1. Per a la poma caramel·litzada, fem un caramel amb l’aigua i el sucre.
  2. Fem boles de poma, les passem per sucre de llustre i en formem broquetes.
  3. Banyem les broquetes en el caramel.
  4. Ho acabem amb ratlladura de llima i ho deixem refredar.
  5. Bollim la regalíssia amb la llet.
  6. Ho deixem reduir, ho colem i ho deixem refredar a la nevera.
  7. Fonem el xocolate trossejat amb la nata.
  8. Ho deixem reposar, hi afegim les clares d’ou i ho barregem bé.
  9. Ho aboquem a un sifó i hi posem la càrrega de gas.
  10. Ho reservem al bany de maria a 65 graus.
  11. Per a les teules, mesclem les clares amb la farina, el sucre i la mantega.
  12. Ho deixem refredar i ho estenem sobre un tapet de silicona.
  13. Hi afegim les ametles i ho enfornem a 180 graus uns minuts, aprox.

Nutrició: regalíssia

Es caracteritza per contindre glicirricina, una substància molt més dolça que la sacarosa. D’entre els beneficis per a l’organisme, destaquen les seues propietats antiinflamatòries i depuratives, és un eficaç antiàcid, neutralitza el mal alé i és un excel·lent cicatritzant d’úlceres i ferides de boca i tracte digestiu.

Tanmateix, no convé fer un consum habitual de regalíssia, perquè el principal component i responsable dels seus beneficis (la glicirrina) pot ser tòxic en dosis més altes: fa augmentar el sodi i disminuir el potassi, i estos desequilibris poden afectar a la musculatura cardíaca i provocar arrítmies i augmentar la tensió arterial.

Està totalment desaconsellat per a embarassades, malalts de càncer o amb problemes cardíacs.

També et pot interessar

stats