"Petits fours" de la casa
Com les pastetes del café
Els petits fours són unes elaboracions en miniatura que poden ser dolces o salades, i són perfectes per a acompanyar el café de la sobretaula. Hui cuinem una xicoteta selecció per als més llépols: poma caramel·litzada, teules d'ametla i regalissia amb xocolate.
Aquestos són els ingredients que necessitaràs:
Ingredients
Per a la poma caramel·litzada:
- 200 g de sucre
- 60 g d'aigua
- 50 g de sucre de llustre
- 2 pomes Fuji
- 1 llima
- Broquetes
Per a les teules d'ametla:
- 125 g de mantega fosa
- 100 g de sucre de llustre
- 75 g de farina
- 100 g de clares d'ou
- Ametla laminada
Per a la regalíssia i el xocolate:
- 250 g de llet
- 200 g de xocolate 70%
- 150 g de nata 35%
- 150 g de clares d'ou
- 25 g de regalíssia de pal
Elaboració
- Per a la poma caramel·litzada, fem un caramel amb l’aigua i el sucre.
- Fem boles de poma, les passem per sucre de llustre i en formem broquetes.
- Banyem les broquetes en el caramel.
- Ho acabem amb ratlladura de llima i ho deixem refredar.
- Bollim la regalíssia amb la llet.
- Ho deixem reduir, ho colem i ho deixem refredar a la nevera.
- Fonem el xocolate trossejat amb la nata.
- Ho deixem reposar, hi afegim les clares d’ou i ho barregem bé.
- Ho aboquem a un sifó i hi posem la càrrega de gas.
- Ho reservem al bany de maria a 65 graus.
- Per a les teules, mesclem les clares amb la farina, el sucre i la mantega.
- Ho deixem refredar i ho estenem sobre un tapet de silicona.
- Hi afegim les ametles i ho enfornem a 180 graus uns minuts, aprox.
Nutrició: regalíssia
Es caracteritza per contindre glicirricina, una substància molt més dolça que la sacarosa. D’entre els beneficis per a l’organisme, destaquen les seues propietats antiinflamatòries i depuratives, és un eficaç antiàcid, neutralitza el mal alé i és un excel·lent cicatritzant d’úlceres i ferides de boca i tracte digestiu.
Tanmateix, no convé fer un consum habitual de regalíssia, perquè el principal component i responsable dels seus beneficis (la glicirrina) pot ser tòxic en dosis més altes: fa augmentar el sodi i disminuir el potassi, i estos desequilibris poden afectar a la musculatura cardíaca i provocar arrítmies i augmentar la tensió arterial.
Està totalment desaconsellat per a embarassades, malalts de càncer o amb problemes cardíacs.