Pepito de costella torrada, lactonesa de curri verd i menta

Intermedi
30 minuts

Una preparació que aguanta molt bé sense nevera i està molt sol·licitada per festes

Pepito de costella torrada, lactonesa de curri verd i menta
Pepito de costella torrada, lactonesa de curri verd i menta
26 de juliol 2022 - 20:00

Els pepitos valencians no tenen res a veure amb els pepitos de Madrid o d'Andalusia, que són entrepans de vedella. Fins i tot se li acaba per dir així a qualsevol entrepà xicotet. El fet de fregir el pa és característic dels valencians i sol farcir-se de pisto o titaina. És una preparació que aguanta molt bé sense nevera i està molt sol·licitada per festes, perquè permet tindre alguna cosa a mà per a menjar quan tornen de les processons o d'altres actes festius.

  • 1 kg de costella de porc
  • 6 panets de llet
  • 2 cebes roges en vinagre
  • Farina
  • 4 ous
  • Oli de gira-sol
  • Sal
  • Pebre negre

Per a la lactonesa: 

  • 1 cullerada de curri verd
  • Llet
  • Menta
  • Julivert fresc
  1. Preparem un oli amb la menta i el julivert.
  2. Muntem un poc de llet amb una culleradeta de curri i l’oli de menta.
  3. Enfornem la carn tapada amb paper d'alumini.
  4. Desfem les costelles i farcim els pans amb la carn.
  5. Passem els pans per llet, farina i ou.
  6. Els fregim i els deixem en un paper absorbent.
  7. Servim els pepitos acompanyats de la maionesa de llet i la ceba en vinagre.

Consells per als curris: 

Encara que ací estem acostumats a veure el curri com una espècia en pols groga, el curri no és cap espècia en si mateixa, sinó una mescla d'espècies. I no només n'hi ha una, sinó moltes combinacions. 

Així, doncs, és incorrecte parlar del curri i hauríem de parlar dels curris. Els curris són mescles, en diferents proporcions, de moltes espècies (vitet, alfàbega, anís, api, safrà, canella, cardamom, ceba seca, coriandre, clau, comí, cúrcuma, fenigrec, gingebre, mostassa, anou moscada, pebre, pebre de Caiena, etc.) 

A causa d’aquesta gran varietat de components, les persones que tenen algun tipus d'al·lèrgia han d'informar-se molt bé abans de fer servir les espècies en general, i els curris en particular. Per exemple, el curri verd sol portar llet de coco, albergina, alfàbega o gingebre, però en altres curris és normal trobar mostassa, api o sèsam.

També et pot interessar