Pastissets de pésols i ceba

Fàcil
1 hora
4 persones

Dumplings Morera

Pastissets de pésols i ceba
Pastissets de pésols i ceba
31 de gener 2024 - 20:10

Preparem uns pastissets de pésols i ceba amb salsa de botifarra picant. Una mena de dumplings, però amb toc valencià i fent-ne nosaltres la massa.

Pren nota de la recepta!

  • 200 g de pésols congelats
  • 2 cebes
  • 1 cabeça d'alls 
  • Pebre roig dolç 
  • Orenga
  • Aigua 
  • Oli OVE 

Per a la massa: 

  • 250 g de farina
  • 125 ml d'aigua 
  • Sal 

Per a la crema de botifarra: 

  • 2 botifarres 
  • 1 ceba 
  • 5 alls
  • Caldo de pollastre 
  • Nata 
  • Pebre roig picant
  1. Sofregim les cebes a la juliana i els alls laminats.
  2. Hi afegim els pésols, l’orenga i el pebre roig dolç.
  3. Hi aboquem una miqueta d’aigua i ho deixem reduir.
  4. Pastem la farina amb aigua i la deixem reposar.
  5. La dividim formant-ne boles i les aplanem.
  6. Per a la crema, fregim la ceba i l’all i hi afegim les botifarres.
  7. Hi incorporem el pebre roig picant, caldo de pollastre i nata.
  8. Ho deixem coure, ho triturem i ho rectifiquem de sal.
  9. Farcim els pastissets amb els pésols i els coem en una paella.
  10. Hi afegim una mica d’aigua i tapem la paella.
  11. Ho servim amb la crema de botifarra.

Nutrició: pésols

Els pésols són una bona font de vitamines, minerals i antioxidants. Contenen vitamines del grup B, vitamina C, vitamina K, ferro, fòsfor, potassi i fibra dietètica. La quantitat relativament alta que tenen de proteïnes vegetals fa que el seu consum siga molt indicat per a vegans i vegetarians. Moltes persones utilitzen pésols com un dels primers aliments sòlids per als seus bebés. Són menuts, suaus i fàcils de mastegar i digerir, i proporcionen nutrients importants per al creixement del bebé.

Per la seua temporalitat, és molt difícil trobar pésols frescos i tendres, per la qual cosa l’opció de comprar-los congelats ens garantix molt poca (o quasi cap) pèrdua de propietats i nutrients.

També et pot interessar

stats