Pasta fullada de poma i fruita seca amb gelat

Intermedi
35 minuts
4 persones

Un postre per saciar els amants més fervents del dolç

Pasta fullada de poma i fruita seca amb gelat
Pasta fullada de poma i fruita seca amb gelat
01 d'agost 2022 - 20:00

El nom és llarg, però l'elaboració molt senzilla. Això sí, necessitem uns quants ingredients. Et recomanem passar per la teua fruiteria o mercat de confiança per a afavorir el comerç local. Preneu nota!

  • 1 planxa de pasta fullada congelada
  • 2 pomes roges
  • 50 g de sucre moreno
  • Canella
  • 1 llima
  • 100 g de mel
  • 25 g d’orellanes
  • 25 g de figues seques
  • 25 g d’avellanes
  • 25 g d’anous
  • 25 g de panses de Corint
  • 1 terrina de gelat de mantecado
  1. Tallem la pasta fullada i disposem per damunt la poma.
  2. Empolvorem amb sucre i canella i enfornem.
  3. Torrem les anous i les avellanes trossejades.
  4. Afegim les orellanes, les figues i les panses.
  5. Agreguem la mel i llima i deixem que es caramel·litze tot.
  6. Servim amb el gelat, la fruita seca i mel.

Consells

  • Per als fruits secs es recomana comprar-los naturals i torrar-los a casa.
  • Si consumim gelat de manera puntual, no hem de calfar-nos el cap en esta qüestió, però si som consumidors habituals, hem de fixar-nos i buscar aquells que menys sucres i greixos tinguen i aquells on el contingut de fruita siga major.
  • Donar prioritat als gelats casolans davant dels ultraprocessats

El mantecado

És el gelat cremós més bàsic: llet, sucre i rovell d'ou. El que seria una crema anglesa, però que es posa a "mantecar" o a "fer mantega" i es gela sense deixar de remoure perquè quede cremosa.

També et pot interessar