Pasta fullada de plàtan i xocolate

Fàcil
1 hora
4 persones

Per a triomfar a l'hora del café

Pasta fullada de plàtan i xocolate
Pasta fullada de plàtan i xocolate
14 d'abril 2023 - 19:59

Pareu atenció perquè tenim el típic dolç que és molt fàcil de fer i et trau de qualsevol compromís: una pasta fullada de plàtan i xocolate. Una recepta perfecta per a quan et conviden a dinar i has de portar alguna cosa.

Apunteu els ingredients!

  • 4-5 plàtans
  • 1 làmina de pasta fullada
  • 250 g de xocolate negre en gotes 
  • 100 g d'anacards naturals 
  • 100 g d'orellanes 
  • 1 ou
  • Mitja llima

Per a la nata de vainilla:

  • 300 ml de nata per a muntar  
  • 50 g de sucre de llustre
  • Essència de vainilla
  1. Mesclem les orellanes i els anacards amb el xocolate i els plàtans.
  2. Hi afegim pebre negre i el suc i la ratlladura de mitja llima.
  3. Estenem la massa i dividim la làmina per la mitat.
  4. L’omplim amb la mescla, l’enrotllem i en fem una trena.
  5. La pintem amb ou batut i l’enfornem a 220 ºC durant 20 minuts.
  6. Abaixem la temperatura a 160 °C i l’acabem de coure.
  7. Muntem lleugerament la nata amb el sucre i unes gotes d’essència de vainilla.
  8. Servim la pasta fullada amb la nata.

Nutrició: el plàtan

És una de les fruites (fresques) de major aportació calòrica, amb una elevada aportació d'hidrats de carboni i baixa en greixos i proteïnes. El tipus d'hidrat de carboni en el plàtan varia en funció del grau de maduresa, de manera que les peces més verdes presenten una major proporció de midó, i les més madures, de sacarosa, fructosa i glucosa.

En els darrers anys, s’està utilitzant molt sovint el plàtan madur com a substitut del sucre en alguns bescuits o mesclant-lo amb el iogurt natural. Cosa que es fa també amb els dàtils.

També et pot interessar

stats