Pasta fullada de plàtan i xocolate
Per a triomfar a l'hora del café
Pareu atenció perquè tenim el típic dolç que és molt fàcil de fer i et trau de qualsevol compromís: una pasta fullada de plàtan i xocolate. Una recepta perfecta per a quan et conviden a dinar i has de portar alguna cosa.
Apunteu els ingredients!
Ingredients
- 4-5 plàtans
- 1 làmina de pasta fullada
- 250 g de xocolate negre en gotes
- 100 g d'anacards naturals
- 100 g d'orellanes
- 1 ou
- Mitja llima
Per a la nata de vainilla:
- 300 ml de nata per a muntar
- 50 g de sucre de llustre
- Essència de vainilla
Elaboració
- Mesclem les orellanes i els anacards amb el xocolate i els plàtans.
- Hi afegim pebre negre i el suc i la ratlladura de mitja llima.
- Estenem la massa i dividim la làmina per la mitat.
- L’omplim amb la mescla, l’enrotllem i en fem una trena.
- La pintem amb ou batut i l’enfornem a 220 ºC durant 20 minuts.
- Abaixem la temperatura a 160 °C i l’acabem de coure.
- Muntem lleugerament la nata amb el sucre i unes gotes d’essència de vainilla.
- Servim la pasta fullada amb la nata.
Nutrició: el plàtan
És una de les fruites (fresques) de major aportació calòrica, amb una elevada aportació d'hidrats de carboni i baixa en greixos i proteïnes. El tipus d'hidrat de carboni en el plàtan varia en funció del grau de maduresa, de manera que les peces més verdes presenten una major proporció de midó, i les més madures, de sacarosa, fructosa i glucosa.
En els darrers anys, s’està utilitzant molt sovint el plàtan madur com a substitut del sucre en alguns bescuits o mesclant-lo amb el iogurt natural. Cosa que es fa també amb els dàtils.