Panets de galta de porc

Fàcil
2 hores
4 persones

Irresistibles!

Panets de galta de porc
Panets de galta de porc
30 de maig 2023 - 19:59

Preparem uns panets, panets de llet, “brioixets”, “vienetes”... com vullgues dir-los, però farcits amb galteta de porc, salsa de formatge i bacó caramel·litzat. Tenen bona pinta, no?

Anota la recepta!

  • 4 panets de llet
  • 8 galtes de porc
  • 1 carlota
  • 1 ceba
  • 1 tomaca 
  • 1 cabeça d'alls 
  • 100 ml de vi negre 
  • Mig pimentó roig 
  • Mig pimentó verd
  • Cansalada viada
  • Mel de flors 
  • Dacsa dolça
  • Pebre negre
  • Llorer
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la salsa de formatge:

  • Caldo de galta de porc 
  • Formatge blau 
  • Formatge Havarti  
  • Orenga seca 
  1. En una cassola, sofregim la cabeça d’alls, la ceba i la carlota, amb llorer, sal i pebre.
  2. Hi afegim la tomaca, el vi negre i ho deixem reduir.
  3. Salpebrem les galtes de porc i les afegim a la cassola.
  4. Ho cobrim amb aigua i ho deixem coure 45 minuts, aprox.
  5. Disposem tallades fines de cansalada en una safata de forn i les pintem amb mel.
  6. Les enfornem a 120 ºC fins que queden ben rostides.
  7. Mesclem els pimentons trossejats amb la dacsa, i ho reservem.
  8. Quan les galtes estiguen cuites, esmicolem la carn i en colem el caldo.
  9. Per a la salsa, desfem al foc els formatges amb caldo de la cocció de les galtes i hi afegim orenga.
  10. Farcim els panets amb la carn esmicolada, els pimentons amb dacsa, la salsa de formatge i el bacó caramelitzat.

El pa de llet

El pa de llet és un tipus de pa semidolç d'origen francés, lleuger però saborós, fet a base d'una pasta amb ous, llevat fresc, llet, mantega i sucre. La corfa és blaneta i daurada, la molla és tendra i esponjosa.

Es va popularitzar durant la Gran Depressió als Estats Units perquè era relativament fàcil i econòmic de fer. La gent solia fer el pa de llet a casa, ja que era una manera d'aprofitar la llet que havia quedat després del seu consum habitual, ja que s’havia bollit/esterilitzat i s’havia de consumir.

Nutricionalment, el pa de llet és un aliment d’alt contingut calòric, el qual, a més,  conté una mica més de sucre que el pa blanc normal. No obstant això, el pa de llet també proporciona més proteïnes i calci, així com xicotetes quantitats de vitamina B.

També et pot interessar

stats