Panets de galta de porc
Irresistibles!
Preparem uns panets, panets de llet, “brioixets”, “vienetes”... com vullgues dir-los, però farcits amb galteta de porc, salsa de formatge i bacó caramel·litzat. Tenen bona pinta, no?
Anota la recepta!
Ingredients
- 4 panets de llet
- 8 galtes de porc
- 1 carlota
- 1 ceba
- 1 tomaca
- 1 cabeça d'alls
- 100 ml de vi negre
- Mig pimentó roig
- Mig pimentó verd
- Cansalada viada
- Mel de flors
- Dacsa dolça
- Pebre negre
- Llorer
- Aigua
- Oli OVE
- Sal
Per a la salsa de formatge:
- Caldo de galta de porc
- Formatge blau
- Formatge Havarti
- Orenga seca
Elaboració
- En una cassola, sofregim la cabeça d’alls, la ceba i la carlota, amb llorer, sal i pebre.
- Hi afegim la tomaca, el vi negre i ho deixem reduir.
- Salpebrem les galtes de porc i les afegim a la cassola.
- Ho cobrim amb aigua i ho deixem coure 45 minuts, aprox.
- Disposem tallades fines de cansalada en una safata de forn i les pintem amb mel.
- Les enfornem a 120 ºC fins que queden ben rostides.
- Mesclem els pimentons trossejats amb la dacsa, i ho reservem.
- Quan les galtes estiguen cuites, esmicolem la carn i en colem el caldo.
- Per a la salsa, desfem al foc els formatges amb caldo de la cocció de les galtes i hi afegim orenga.
- Farcim els panets amb la carn esmicolada, els pimentons amb dacsa, la salsa de formatge i el bacó caramelitzat.
El pa de llet
El pa de llet és un tipus de pa semidolç d'origen francés, lleuger però saborós, fet a base d'una pasta amb ous, llevat fresc, llet, mantega i sucre. La corfa és blaneta i daurada, la molla és tendra i esponjosa.
Es va popularitzar durant la Gran Depressió als Estats Units perquè era relativament fàcil i econòmic de fer. La gent solia fer el pa de llet a casa, ja que era una manera d'aprofitar la llet que havia quedat després del seu consum habitual, ja que s’havia bollit/esterilitzat i s’havia de consumir.
Nutricionalment, el pa de llet és un aliment d’alt contingut calòric, el qual, a més, conté una mica més de sucre que el pa blanc normal. No obstant això, el pa de llet també proporciona més proteïnes i calci, així com xicotetes quantitats de vitamina B.