Palo català

Difícil
60 minuts
4 persones

Un dolç local de la Ribera Baixa

palo
Palo català
14 de juliol 2022 - 20:20

El següent plat és un dolç ben local, arrelat, d'aquells que sempre has vist a la pastisseria baix de casa al teu poble. Tot i que no sabies ben bé el seu nom mai vas dubtar de l'empalagosa dolçor; segur que n'has menjat alguna vegada. I és que el seu origen el trobem a la Ribera Baixa, tot i que a tot el territori és molt popular i es prepara de la mateixa manera.

Apunta els ingredients!

Per a la pasta:

  • 250 cl d’aigua
  • 100 g de mantega
  • Un pessic de sal
  • Un pessic de sucre
  • 4 ous
  • 160 g de farina

Per a la crema:

  • 600 cl de llet
  • 2 ous
  • 2 rovells
  • 130 g de sucre
  • 30 g de fècula de dacsa
  • 1 baina de vainilla
  • Corfa de llima

Per a la cobertura:

  • 150 g de xocolate negre
  • 150 g de nata
  1. Bullim la meitat de la llet, amb la corfa de la llima i la vainilla.
  2. Batem els ous i els rovells amb el sucre i la fècula i incorporem la resta de la llet.
  3. Afegim aquesta mescla a la llet i ho batem fins que s'espessisca.
  4. A banda, posem a bullir l’aigua, la mantega, la sal i el sucre i hi escaldem la farina.
  5. Ho mesclem bé i hi incorporem els ous d’un en un.
  6. En una llanda disposem tires grosses de pasta i les enfornem.
  7. Una vegada cuits i freds, els omplim amb la crema i els banyem amb xocolate.

Sabies que...

Els palos s'anomenen internacionalment "éclairs" o "petisús" (que no petit-suis). També es poden acabar amb caramel.

També et pot interessar