Paella de polp, creïlla i pernil

Fàcil
45 minuts
4 persones

No apta per als més puritans

Paella de polp, creïlla i pernil
Paella de polp, creïlla i pernil
25 d'abril 2023 - 19:59

Atenció, haters de tota classe, cuinarem una paella de polp, creïlla i pernil que, si proveu, no podreu parar de repetir. Podríem dir que si a Galícia feren paelles, s’assemblarien molt a aquesta.

Anoteu els ingredients!

  • 400 g d'arròs bomba 
  • 300 g de creïlles
  • 250 g d'alls tendres
  • 90 g de tomaca seca 
  • 90 g de pernil ibèric
  • 1,2 l de caldo de peix
  • 2-3 potes de polp cuit 
  • 1 tomaca
  • Cúrcuma
  • Pebre roig dolç 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Fregim les creïlles tallades a daus xicotets.
  2. Hi afegim els alls tendres i la tomaca seca tallada a tires.
  3. Hi incorporem el pebre roig i la tomaca ratllada.
  4. Hi afegim l’arròs, la cúrcuma i ho sofregim.
  5. Hi aboquem el caldo, ho rectifiquem de sal i ho deixem coure durant 18 minuts, aprox.
  6. Al final de la cocció, hi afegim les potes de polp a rodanxes.
  7. Fora del foc, hi escapem el pernil per damunt i ho deixem reposar.

És sa menjar pernil salat?

Quan parlem de carn processada, ens referim a tota aquella que ha sigut sotmesa a tractaments de saladura, curats, fermentació, fumats, o altres processos per a millorar-ne el gust o la conservació. Dins dels productes processats, no són tots de la mateixa qualitat. No és el mateix un pernil ibèric que unes salsitxes tipus frànkfurt. Haurem de fixar-nos en l'etiquetatge. La qualitat del perfil nutricional dependrà del contingut de greixos saturats, sal i additius com fècules de creïlla o midons.

El pernil és una font de proteïnes d'alt valor biològic que proporcionen aminoàcids essencials per al cos. Proporciona també vitamines del grup B i minerals com el ferro i el zinc en forma biodisponible, és a dir, que el nostre organisme pot absorbir-los fàcilment. Pel costat negatiu es troba el seu alt contingut en sal. Amb només una ració d'uns 50 g, ja queda cobert el 60% de la sal diària recomanada. Les persones amb tendència a retindre líquids o hipertensió han de tindre especial cura amb este aliment. No obstant això, el seu consum pot estar dins d'un pla de nutrició equilibrat, complet i saludable si es consumeix 1-2 vegades per setmana.

També et pot interessar

stats