Paella de polp, creïlla i pernil
No apta per als més puritans
Atenció, haters de tota classe, cuinarem una paella de polp, creïlla i pernil que, si proveu, no podreu parar de repetir. Podríem dir que si a Galícia feren paelles, s’assemblarien molt a aquesta.
Anoteu els ingredients!
Ingredients
- 400 g d'arròs bomba
- 300 g de creïlles
- 250 g d'alls tendres
- 90 g de tomaca seca
- 90 g de pernil ibèric
- 1,2 l de caldo de peix
- 2-3 potes de polp cuit
- 1 tomaca
- Cúrcuma
- Pebre roig dolç
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Fregim les creïlles tallades a daus xicotets.
- Hi afegim els alls tendres i la tomaca seca tallada a tires.
- Hi incorporem el pebre roig i la tomaca ratllada.
- Hi afegim l’arròs, la cúrcuma i ho sofregim.
- Hi aboquem el caldo, ho rectifiquem de sal i ho deixem coure durant 18 minuts, aprox.
- Al final de la cocció, hi afegim les potes de polp a rodanxes.
- Fora del foc, hi escapem el pernil per damunt i ho deixem reposar.
És sa menjar pernil salat?
Quan parlem de carn processada, ens referim a tota aquella que ha sigut sotmesa a tractaments de saladura, curats, fermentació, fumats, o altres processos per a millorar-ne el gust o la conservació. Dins dels productes processats, no són tots de la mateixa qualitat. No és el mateix un pernil ibèric que unes salsitxes tipus frànkfurt. Haurem de fixar-nos en l'etiquetatge. La qualitat del perfil nutricional dependrà del contingut de greixos saturats, sal i additius com fècules de creïlla o midons.
El pernil és una font de proteïnes d'alt valor biològic que proporcionen aminoàcids essencials per al cos. Proporciona també vitamines del grup B i minerals com el ferro i el zinc en forma biodisponible, és a dir, que el nostre organisme pot absorbir-los fàcilment. Pel costat negatiu es troba el seu alt contingut en sal. Amb només una ració d'uns 50 g, ja queda cobert el 60% de la sal diària recomanada. Les persones amb tendència a retindre líquids o hipertensió han de tindre especial cura amb este aliment. No obstant això, el seu consum pot estar dins d'un pla de nutrició equilibrat, complet i saludable si es consumeix 1-2 vegades per setmana.